MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

3 Mac 2009

Anwar hadiri persidangan Islam Liberal di Doha, Qatar ?email dari NTanwar

Anwar selalu berbangga di atas pentas PKR, bahawa dia baru balik dari Doha, Qatar. Dia angkat bakul sendiri kata dia beri ucap utama, di sebelah kirinya Madeline Al Bright, penasihat Hillary Clinton dan di sebelah kanannya, David PETRAEUS, general penyerang umat Islam di Iraq. Bangga gila Anwar beritahu para penyokongnya.

Bunyinya menarik, Doha, Qatar, Anwar sebut satu negara yang kaya dengan minyak. Maka terbayanglah di kepala kita bahawa yang menghadiri persidangan itu adalah tok-tok arab yang berjubah dan berserban dan Anwar memberi ceramah hingga tok-tok Arab, takjub gila kepadanya. Itu gambaran yang diberitahu kepada penyokongnya. Masuk bakul angkat sendiri.

Tetapi betulkah gambaran yang diberikan Anwar sama dengan realiti sebenar ? Memang dianjurkan oleh kementerian luar negara Qatar yang hendak membodek Amerika Syarikat khususnya Presiden Baru, Barack Obama. Amerika pula melalui badan pemikirnya Brookings Institution dan The Saban Center pula sanggup menjadi penganjur utama (yang memberikan kesemua bantuan tajaan program itu) selain berminat dengan kekayaan minyak di Qatar juga berminat mengembangkan pluralisme agama khususnya di negara Timur Tengah itu.

Qatar ini 'anak emas' Amerika umpama Amerika membela Kuwait. Oleh kerana Amerika sayangkan Kuwait, maka Iran dan Iraq berperang. Dua-dua negara Islam berperang, kerana 'anak emas jadi batu api. Yang untungnya Amerika kerana boleh jual senjata perang.


Itupun motif utama tokoh korporat Yahudi di Amerika bernama Haim Saaban menaja The Saban Center for Middle East Policy yang diletakkan di bawah The Brookings Institution. Kerana The Brookings Institution kurang pro-Israel (walaupun dikuasai oleh kumpulan Yahudi Amerika), kerana The Brookings Institution kurang berjaya mengembangkan pluralisme di Timur Tengah, maka dibentuk satu cabang khusus untuk Timur Tengah yang dinamakan The Saban Center for Middle East Policy.

Mohamed Abdullah AL-RUMAIHI, Timbalan Menteri Luar Negara Qatar diapit oleh dua singa Yahudi Amerika. Singa tua di sebelah kiri, Martin S. INDYK — Senior Fellow and Director, Saban Center at Brookings, United States dan singa muda di sebelah kanan, Stephen R. GRAND — Fellow and Director, Saban Center at Brookings’ Project on U.S. Relations with the Islamic World, United States.

Maka diletakkan seorang veteran singa tua Yahudi Amerika yang amat pro-Israel bernama Martin Indyk di Saban Center. Dialah orang yang paling sesuai menjaga kepentingan Israel di Timur Tengah kerana dia adalah seorang pelobi Israel-Amerika yang aktif dalam AIPAC (The American Israel Public Affairs Committee).


Anwar dakwa dia penceramah utama ?

Anwar pun hadir dan sanggup jadi ahli panel kerana faktor Martin Indyk. Anwar sanggup meninggalkan perasmian sidang parlimen di Malaysia pun kerana faktor Martin Indyk. Anwar sudah tahu awal-awal jadual di Doha, Qatar bertembung dengan perasmian sidang parlimen Malaysia dan dia buat keputusan untuk bersama-sama Martin Indyk di Qatar.

Hebat betul 'aura' si Yahudi singa tua itu, hingga Anwar sanggup terkinja-kinja turun naik tangga kerana sakit tulang belakang.

Ha ha ha..ketawa Martin Indyk..dia merupakan perisik Israel yang mempengaruhi dasar-dasar Amerika. Kawan rapatnya adalah Yitzhak Rabin dan Ehud Barak (keduanya bekas Perdana Menteri Israel). Sekarang dia merupakan pemain utama dalam dua badan pemikir Amerika iaitu The Brookings Institution dan The Saban Center for Middle East Policy

Kenapa Anwar sanggup berkorban untuk Martin Indyk, si Yahudi singa tua itu. Sanggup jadi ahli panel, sanggup turun naik ke dewan kuliah seumpama peserta PLKN ? Huh! tak sangka Anwar boleh jadi peserta PLKN di Doha, Qatar, sedangkan dalam ceramah PKR, dia dakwa jadi penceramah utama.

Penceramah utama..huh?

Kerana Anwar mahu tunjuk muka kepada Martin Indyk bahawa dia amat komited dengan program anjuran Amerika Syarikat. Kerana Anwar tahu Martin Indyk adalah orang berpengaruh dalam pentadbiran Presiden Obama, kerana Martin Indyk adalah pelobi rangkaian kumpulan Demokrat dan pernah berkhidmat kepada Presiden Bill Clinton.

Untuk membetulkan pembohongan Anwar, Anwar bukan penceramah utama. Dia hanya dipanggil sebagai 'tukang sokong atau tukang tambah' untuk mengiakan apa yang diucapkan oleh dua penceramah utama Amerika iaitu Madeline Albright (penasihat Hillary Clinton) dan David Petraeus (komender Tentera Amerika yang serang Iraq.
Seorang lagi anak didik Albright yang dipanggil jadi 'tukang angguk' adalah Barham Salih, Timbalan Perdana Menteri Iraq. Dia jadi Timbalan Perdana Menteri pun kerana ihsan 'serangan David Petraeus', sebab itu, dia hanya hadir untuk tersenyum dan menganguk-angguk!

Sayang sungguh Barham Salih kepada Madeline Albright, si singa tua. Sampai ditepuk belakang Yahudi itu. Maklumlah jawatan Timbalan Perdana Menteri Iraq pun dapat kerana ihsan Amerika Syarikat


Bermakna slot Anwar hanya satu sesi, itupun sekadar ahli panel tambahan, pada 14 Februari 2009. Jadi kenapa Anwar tidak balik ke Malaysia untuk menghormati Yang Dipertuan Agong merasmikan sidang parlimen pada 16 Februari ?

Anwar tidak boleh balik, kerana program US-Islamic World Forum, juga tamat pada 16 Februari. Anwar berdaftar sebagai peserta, dia wajib mengikuti setiap ceramah yang dianjurkan. Maka Anwar terpaksa menadah telinga mendengar ceramah-ceramah dari kumpulan pemikir Yahudi termasuk Martin S. INDYK, Stephen R. GRAND dan Carlos PASCUAL yang memberi ceramah lebih dari dua kali.

Ingatkan Anwar beri ceramah kepada Martin S. INDYK, Stephen R. GRAND dan Carlos PASCUAL, rupa-rupanya Martin S. INDYK, Stephen R. GRAND dan Carlos PASCUAL yang beri ceramah kepada Anwar!

hahaha padan muka lu!


Siapa peserta persidangan ?

Kalau ditanya kepada Anwar, siapakah peserta-peserta persidangan. Dia akan jawab, semuanya alim ulamak dari negara-negara Arab, Timur Tengah. Semua ternganga semasa saya beri 'ucap utama'. Itu kata Anwar.

Kalau dirujuk pula kepada senarai peserta yang disediakan oleh pihak penganjur, seperti yang didedahkankan oleh AIDC Fotopages (klik di sini), peserta itu amat jauh berbeza dengan yang Anwar gambarkan.

Siapakah mereka ? Lebih dari tiga orang berjawatan paderi di Amerika Syarikat; lebih dari lima orang yang menjadi penganjur persefahaman antara agama (pluralisme); lebih dari lima orang tokoh-tokoh korporat Amerika yang berminat mencari gali minyak di Qatar dan lebih daripada lima orang yang terlibat yang teknologi komunikasi termasuk media cetak dan media eletronik tajaan Amerika Syarikat.

Selebihnya ahli-ahli The Brookings Institution yang bertebaran di Timur Tengah, pembantu pengiring kepada Anwar Ibrahim, Madeline Albright, David Petreaus, wakil-wakil dari Singapura, Indonesia, Filipina dan sebagainya.

Lihat senarai lengkap yang dilampirkan di bawah.

Inikah 'alim ulamak' yang mengikuti persidangan US-Muslim World Forum ? Huh..alim ulamak?

Dua warganegara Amerika yang merupakan kawan baik Anwar iaitu Dr jamal Berzinji dan Dr Annas Ali, diletakkan sebagai wakil dari Malaysia.

Sejak bila kedua tokoh Amerika ini mendapat kewarganegaraan Malaysia ?Kazi Aasil Ahmad (kanan), pembantu khas Anwar Ibrahim di Amerika Syarikat. Dia dianggap tulang belakang pengaturan jadual Anwar anjuran Amerika Syarikat. Di sebelah kiri adalah Saifuddin Nasution Ismail, pembantu khas Anwar Ibrahim untuk kem Erdogan PASDr Jamal Berzinji(kanan), rakan baik Anwar dalam The International Institute of Islamic Thought (IIIT). Dia merupakan warganegara Amerika dan pelobi imej Anwar di sana. Dia merupakan salah satu kempen menager untuk kumpulan Demokrat menyokong Hillary Clinton. Forum 'canadiancoalition.com' mendedahkan Dr Jamal Barzinji telah menggunakan badan lobi Yahudi, Jack Abramoff berkempen membebaskan Anwar Ibrahim (dari penjara Malaysia) kepada Presiden Bush pada tahun 2004.

Selain dari wakil-wakil negara Arab yang pro-Amerika Syarikat, penganjur juga turut menjemput wakil-wakil dari Asia Tenggara. Wakil dari Malaysia diketuai oleh Anwar Ibrahim dan para pembantunya termasuklah Kazi Aazil Ahmad (pembantu khas Anwar di Amerika) dan Dr Jamal Berzinji (pelobi imej Anwar di Amerika).

Wakil dari Indonesia, majoritinya adalah dari kumpulan Islam Liberal termasuk, Anies Baswedan, yang sekarang pemegang amanah Universitas Paramadina, warisan Islam Liberal Nicholas Majdid. Seorang lagi yang seangkatan dengannya adalah Hamid Basyaib, Pengarah Jaringan Islam Liberal (JIL) Indonesia dan Pengarah the Freedom Institute Indonesia.

JIL dan Freedom Institute merupakan projek anak angkat Amerika Syarikat untuk melaksanakan projek liberalisme dan pluralisme di Indonesia.

Wakil dari Filipina pula adalah kawan baik Anwar iaitu Amina Rasul-Bernardo. Dia seperti Anwar ditugaskan mengekang kebangkitan Islam di Selatan Filipina (Morro) dengan senjata bekalan Amerika iaitu demokrasi, keadilan dan hak asasi manusia.

Dengan tiga bekalan senjata itu Amerika berharap Amina Rasul Bernardo dapat mengekang pengaruh kumpulan minoriti Islam Morro yang tidak berpuas hati dengan penindasan majoriti Kristian di Filipina.

Selain itu, Anwar pula turut membantu Amina Rasul dengan berulang alik ke Filipina bermesyuarat dengan Joseph Ekstrada, Fidel Ramos, Corazon Aquino dan tokoh-tokoh Kristian lain yang kesemuanya menindas umat islam di selatan Filipina.

Kalau Amina Rasul di Filipina ditugaskan mengekang pengaruh pejuang Islam Morro, Anwar di Malaysia pula ditugaskan mengekang pengaruh siapa ? Hahaha..lu fikirlah sendiri!

Jadi sekiranya The Brooking Institution dan The Saban Center memilih tokoh-tokoh Islam seperti Anies Baswedan, Hamid Basyaib, Amina Rasul, Anwar Ibrahim dan golongan Islam lain yang seangkatan dengan mereka, jenis persidangan apakah itu ?Anies Baswedan adalah rektor Universitas Paramadina, sebuah pusat pengajian yang diasaskan oleh Nicholis Madjid, pendukung Islam Liberal Indonesia.Dia juga merupakan Pengarah penyelidikan di The Indonesian Institute, Center for Public Policy Analysis in Jakarta. Pernah menjadi Fellow Gerald Maryanov di Universitas Northern Illinois dan master di School of Public Policy, Universitas Maryland, Amerika Syarikat.


Amina Rasul-Bernardo adalah Pengarah Philippine Council for Islam and Democracy yang bertujuan mempromosi hak asasi manusia (human rights),keadilan (justice) dan demokrasi dalam masyarkat Muslim di Mindanao. Pernah dilantik sebagai Senior Fellow oleh United States Institute for Peace di Washington DC. Dia mendapat master dari the Kennedy School of Government, Harvard University..


Hamid Basyaib, Pengarah Jaringan Islam Liberal Indonesia. Sekarang dia menjadi Pengarah the Freedom Institute Indonesia yang memperjuangkan kebebasan hak asasi manusia, demokrasi, liberalisme, pluralisme dan negara sekular di Indonesia.

Semua-nama yang disenarai itu telah dikenalpasti oleh RAND Corporation sebagai pendokong Islam Liberal yang turut bergiat dalam sebuah lagi alat Amerika yang dinamakan CSID (Center for Study Islam and Democracy).

Nama-nama ini juga telah disenaraikan sebagai Muslim Moderat oleh pihak Amerika. Dari Muslim Moderat dikembangkan lagi menjadi Muslim Liberal atau Islam Liberal.

Maka, adakah persidangan di Doha baru-baru ini adalah persidangan Islam Liberal bersama Amerika Syarikat yang bertopeng nama US-Islamic World Forum ?

Sebab itu saya bersetuju dengan tulisan al-faqir dalam blog Korban Demokrasi yang mengatakan persidangan di Doha itu sebagai Persidangan KEPALA2 MUNAFIQ DAN YAKJUJ MAKJUJ. Klik di sini
Senarai Nama Peserta US-Islamic World Forum, Doha, Qatar

13 Februari 2009 -16 Februari 2009

Jumlah peserta 249 daripada 35 buah negara


1. Mr Saad Mohseni (Chairman Moby Group) Afghanistan

2. Dr Sima Samar (Chairperson Afghan Independent Human Right Commission) Afghanistan

3. Dr Yahya Mohammed Michot (Prof Islamic Studies & Christian Muslim Relations – Hartford Seminary) Belgium

4. Professor. Aref Ali Nayed (Senior Advisor Cambridge Interfaith Program – Cambridge University) Canada

5. Mr. Rouzbeh Pirouz (Chairman Pelican Partner LLP) Canada

6. Mr. Hafez Osman (Vice Chairman Al Hayat TV) Mesir

7. Mr. Amr Mohamed Reda Farid Gohar (President Middle East Council for Small Business and Entrepreneurship) Mesir

8. Mr. Mohamed Mohamed Hassan Gohar (Chief Executive Video Cairo SAT) Mesir

9. Amr Mohamed Helmy Khaled (Chairman Right Start Foundation International) Mesir

10. Dr. Mohamad Ismail Anis Serageldin (Director The Library of Alexandria) Mesir

11. Dr. Barbara Ibrahim (Director American University in Cairo) Mesir

12. Ms. Nashwa Ali Al Ruwaini (MediaBoard Member Pyramedia ,LLC Egypt), Mesir

13. Mr. Wael Abbas Ibrahim Belal (Blogger Misr Degital) Mesir

14. Mr. Khalil Ibrahim Al-Anani (Senior Fellow Al-Ahram Foundation) Mesir

15. Mr. Nabil Gaber (Professor Georgetown University Egyptian) Mesir

16. Mr. Peter Kenyon (Media Cairo Bureau Chief National Public Radio) Mesir

17. Mr. Romain Grandjean (Manager) France

18. Mr. Emile El-Hokayem (Political Editor The National) France

19. Dr. Schirin Amir-Moazami (Fellow Europe University Viadrina) Germany

20. Ms. Sadia Dehlvi (Freelance Writer) India

21. Mr. Javed Anand (Secretary General Muslims for Secular Democracy) India

22. Mr. Mobashar Jawed Akbar (Chairman and Director of Publications Convert Magazine) India

23. Mr. Hamid Basyaib (Director of Programs Freedom Institute) Indonesia – Islam Liberal

24. Dr. Anies Baswedan (Director Paramadina University) Indonesia – Islam Liberal

25. Dr. Muhammad Sirajuddin Syamsuddin (Chairman Muhammadiyah) Indonesia – Islam Liberal

26. H.E Dr. Muhammad Hidayat Nur Wahid (Chairman Peoples Consultative Assembly) Indonesia

27. Dr. Bahtiar Effendy (Professor of Political Science State Islamic University) Indonesia - Islam Liberal

28. Ms. Sara Khorasani (TAMU Iranian) Iran

29. H.E. Barham Ahmed Salih (Deputy Prime Minister Presidency of Iraq) Iraq

30. Mr. Araz Abdul (Assistant to Deputy Minister Presidency of Iraq) Iraq

31. Mr. Hussain Taha Hussain Sinjari (Founder Tolerancy.org) Iraq

32. Mr. Madhloom Ubaid (Assistant to Mr. Al Bolani) Iraq

33. Mr. Ali Al-Ani (Protocol Officer Republic of Iraq) Iraq

34. H.E. Jawad Al-Bolani (Minister Ministry of Interior) Iraq

35. Ms. Zain Sheamat (Assistant to Hala bsaisu) Jordan

36. Mr. Sohail Younus Nakhooda (Editor in Chief Islamica Magazine) Jordan

37. Dr. Moneef Abdel Hamid Rafee Zoubi (Director Jeneral Islamic World Academy of Science) Jordan

38. H.E. Hala Bsaisu Lattouf (Minister Ministry of Social Development) Jordan

39. Dr. Fahad Al-Mulla (Assistant VP for Excternal Research Collaboration Kuwait University) Kuwait

40. Dr. Naif Al Mutawa (Founder & Chief Executive Officer Teshkeel Media Group) Kuwait

41. Mr. Sheikh Ali Hamade (Director-Editorialist Al Nahar) Lebanon

42. Mr. Rami Khouri (Director American University of Beirut) Lebanon

43. Mr. Ghaith Abdulahad (Journalist The Guardian Newspaper) Lebanon

44. Dr. Oussama Kassem Safa (Director Lebanese Centre Policy Studies) Lebanon

45. Mr. Jamil Kamel Mroue (Publisher The Daily Star) Lebanon

46. Mr. Mohd Faiz Bin Abdullah (Assistant Federation of Malaysia) Malaysia

47. H.E. Anwar Ibrahim (Member of Parliament Federation of Malaysia) Malaysia - Islam Liberal

48. Mr. Mohamed Jawhar (Chairman & Chief Executive Officer Institute for Strategic and International Studies) Malaysia

49. Dr. Jamal Barzinji (Assistant Ibrahim Anwar Group Federation of Malaysia) Malaysia

50. Dr. Anas Ali (Ibrahim Group Federation of Malaysia) Malaysia

51. Ms. Aminetou Mint El Mokhtar (Founder & President Association des Femmes Chefs de Famille) Mauritania

52. Dr. Naima Zitan (Founder & President Association Theatere Aquarium) Morocco

53. Mr. Hameed Haroon (Chief Executive Officer Dawn Group of Newspapers) Pakistan

54. Dr. Pervez Hoodbhoy (Professor of Nuclear Physics Quaidi Azam University) Pakistan

55. Amb. Tariq Fatemi (Foreign Policy and Defense Analyst) Pakistan

56. Lt.General Talat Masood (Defense and Security Analyst.Columnist) Pakistan

57. Mr. Aitzaz Ahsan (President Pakistan People's Party) Pakistan

58. Mrs. Tanveer Kausar Naim (Consultant OIC Standing Committee on Scientific and Technological Cooperation) Pakistan

59. Ms. Amina Zalmia Rasul Bernardo (Lead Convernor Philippines Council for Islam and Democracy) Philippines - Islam Liberal

60. H.E. Hamad Bin Jassim Bin Jabor Al-Thani (Prime Minister Government of the State of Qatar) Qatar

61. H.E. Abdullah Bin Hamad Al Attiyah (Deputy Prime Minister & Minister of Energy & Industry Minister) Qatar

62. Dr. Ibrahim Al Naimi (Chairman Doha International Center for Interfaith Dialogue) Qatar

63. Mr. Ali Bin Fahad Al-Hajri (Ambassador of Qatar in Washington) Qatar

64. Ms. Allyson Vanstone (Dean Qatar University) Qatar

65. Ms. Dina Nabil – Qatar

66. Mr. Hosam Gaber - Qatar

67. Mrs. Gayle Mandle (Wife of Roger Mandle) Qatar

68. Mr. Sherif Saleh (Staff Brookings Istitution-Doha) Qatar

69. Ms. Becca Donaldson - Qatar

70. Mr. Ian Zaider - Qatar

71. Ms. Alicia Weston - Qatar

72. Mr. Khaled Al-Jufairi (Proffesor Geogtown University) Qatar

73. Mr. Rick Little (President Solitech) Qatar

74. Mrs. Ali Willis (Brooking Doha Center) Qatar

75. Mr. Ahmed Younos (Brooking Doha Center) Qatar

76. Dr. Roger Mandle (Brooking Doha Center) Qatar

77. Amb. Joseph Lebaron (Brooking Doha Center) Qatar

78. Dr. Shamil Idriss (Brooking Doha Center) Qatar

79. Mr. Jasim Azawi (Brooking Doha Center) Qatar

80. Mr. Rashid Al Dosari (Brooking Doha Center) Qatar

81. H.E. Mohammed Abdullah Mutib Al-Rumaihi (Assistant Foreign Minister) Qatar

82. Ms. Aysha Alkysayer (AssistantAssistant Executive Manager Strategic Studies Department – Alwaleed bin Talal Foundation) Saudi Arabia

83. Mr. Malik Dahlan (Principal & Cheif Lawyer Institution Quraysh for Law & Policy) Saudi Arabia

84. Mrs. Ulfat Mohamed Saqer (Director Communication Department-UN) Saudi Arabia

85. Ms. Yassine Fall (Executive Secretary Association of African Woman for Research & Development) Senegal

86. H.E. Zainul Abidin Bin Mohammed Rasheed (Senior Minister Ministry of State for Foreign Affairs) Singapore

87. Mr. Lau Kai Mun (Assistant to the Senior Minister of State for Foreign Affairs) Singapore

88. Ms. Zeinab Hibaaq Osman (Chairman Chair & Founder Karama) Somalia - Islam Liberal

89. Ms. Asha Amin (Chairperson & Co-Founder Save Somali Women and Children (SSWC)) Somalia

90. Mr. Stephen Patrick Morton (Activist Voice of the Cape) South Africa

91. Dr. Saleh Mahmud Osman (Member National Assembly of the Republic of Sudan) Sudan

92. Dr. Khalid Ali Koser (Director Geneva Centre for Security Policy) Switzealand

93. Prof. Tariq Ramadan (Proffesor Islamic Studies – Oxford University) Switzealand - Islam Liberal

94. Dr. Mohammed Al Habash (Minister of Parliament Syrian Arab Republic) Syria

95. Ms. Raghda Al Mahroos (Media Press Office of the president of Syria) Syria

96. Mr. Ibrahim Hamidi (Former Bereau Chief Al-Hayat) Syria

97. Dr. Butheina Shaaban (Minister Presidency of Syria) Syria

98. Professor. Kamel Ayadi (Senator & Hononary President World Federation of Engineering Organisations) Tunisia

99. Dr. Ahmet Mithat Bereket (PresidentSenior Correspondent, Presenter, Edit CNN Turki TV) Turkey

100. Ms. Nurcan Baysal (President Development Centre Association) Turkey

101. Dr. Mohamed Al Adel (CEO Turkish Arab Association) Turkey

102. Mr. Hamdlla Hakan Hocaoglu (Assistant Pusual News Programme – Turkish TV) Turkey

103. Dr. Abdalla Alnajjar Banihammad (President Arab Science and Technology Foundation) UAE

104. Mr. Vahid Alaghband (Chairman Balli Group – PLC) United Kingdom

105. H.E. Atta-Ur Rahman (Coordinator General OIC Standing Committee on Scientific and Technological Cooperation) United Kingdom

106. Professor. Hoda Abdel Moneim Farag Elsadda (Chair University of Manchester) United Kingdom

107. Mr. Zafarul Hameed Siddiqi (Chairman CNBC Arabiya) United Kingdom

108. Mr. Martin Griffiths – United Kingdom

109. Mr. Ahmed Jamal Rashid (Freelance Writer and Journalis) United Kingdom

110. Mr. Hisham Hellyer (University/Principal Research Fellow Institute of Advanced Islamic Studies) United Kingdom

111. Mr. Salman Shaikh (Consultant Conflict Resolution & Mediation) United Kingdom

112. Dr. Raghida Dergham (Columnist Al Hayat) United Kingdom

113. Amb. Martin Indyk (Director Saban Center at Brookings) United States

114. Hon. Brian Baird (Congressman House of Representatives) United States

115. Mr. Jeffrey Brown (Correspondent PBS Networks) United States

116. Ms. Cathleen Ann Campbell (President & CEO U.S Civilian Research & Development Foundation) United States

117. Bishop John Bryson Chane (Eight Bishop of Washington Episcopal Diocese of Washington) United States

118. Reverend Joseph Luftus Cumming (Director Yale Center fot Faith & Culture) United States

119. Mr. Jackson Kemper Diehl (Deputy Editorial Page Editor Washington Post) United States

120. Dr. Thomas Fingar (Former Chairman National Intelligence Council) United States

121. Mr. David Fisher (Chairman Capital International Research Ins) United States

122. Mr. Jerry Stewart Fowler (President Save Darfur Coalation) United States

123. Reverend. Curtis Welton Gaddy (President Interfaith Alliance) United States

124. Mr. Ilan Shimon Goldenberg (Policy Director National Security Networks) United States

125. Mr. Andrew Masloski (Research Analyst Saban Center at Brookings) United States

126. Mr. Hady Amr (Director Brookings Doha Center - Saban Center at Brookings) United States

127. Ms. Elizabeth (Betsy) Fader (Chief Program Officer Doris Duke Charitable Foundation) United States

128. Dr. Elizabeth Grey Ferris (Senior Fellow Brookings-Bern Project on Internal Displacement - The Brookings Institution) United States

129. Dr. Stephen Grand (Fellow and Director, Brookings Project on U.S Relations with Islamic World) United States

130. Ms. Dalia Mogahed (Executive Director Center for Muslim Studies - The Gallup Organization) United States

131. Dr. Michael Edward OHanlon (Senior Fellow Foreign Policy Studies - The Brookings Institution) United States

132. Mr. Cory Rudolph Ondrejka (Senior Vice President EMI Music North America) United States

133. Amb. Carlos Pascual (Vice President Foreign Policy Studies) United States

134. Mr. Richard Anthony Pena (Program Director The Film Society of Lincoln Center) United States

135. Reverend. John L. Peterson (Director Canon for Global Justice and Reconciliation - Washington National Cathedral) United States

136. General David Petraeus (Commander US Central) United States

137. Ms. Sally Quinn (Columnist Washington Post) United States

138. Ms. Kavita Ramdas (President Global Fund for Women) United States

139. Ms. Nadia Roumani (Program Officer/ Consultant Doris Duke Charitable Foundation) United States

140. Dr. David Rubenstein (Co-Founder The Carlyle Group) United States

141. Mr. Christopher Haffenreffer Shields (Founder & Executive Chairman The Festival Networks) United States

142. Mr. Walter F. Parkes (Film Producer)

143. Lieutenant General Daniel William Christman (Senior Vice President US Chamber of Commerce)

144. Dr. Tamara Wittes (Senior Fellow Saban Center at Brookings) United State

145. Mr. David Fairman (Co-Director Consensus Building Institute) United States

146. Ms. Dina Guirguis (Founder & Executive Director Voices for a Democratic Egypt) United States

147. Mr. Fadi Anwar Jeries Haddadin (Editor Misbahalhurrriya.org) United States

148. Dr. Saad Eddin Ibrahim (Chairman Ibn Khaldun Center for Development) United States

149. Ayatollah Ahmad Iravani (Director Center for the Study of Culture and Values Catholic University of America) United States

150. Dr. Salman Ahmad (Musician & UN Good Will Amb Junoon) United States

151. Amb. Maleeha Lodhi (Fellow Institute of Politics Harvard University) United States

152. Mr. Shuja Nawaz (Political Analyst & Author The Atlantic Council of United States) United States

153. Ms. Asma Jahangir (Rapporteur United Nations Human Right Council) United States

154. Dr. Steven Heydemann (Vice President & Special Advisors Muslim World Initiative - United States Institute for Peace) United States

155. Professor Michael Ross (Associate Professor of Political Science University of California) United States

156. Mr. William Dean Webb (Imam Muslim American Society) United States

157. Amb. Cynthia P. Schneider (Nonresident Senior Fellow Saban Center at Brookings) United States

158. Dr. Edwin Daniel Hirleman (Head & Professor William E. and Florenece - Mechanical Engineering - Purdue University) Unites States

159. Mr. David G. Kuttab (Director Community Media Network) United States

160. Mr. James Johnson (Board Member Perseus, LLC) United States

161. Mr. James Crawford Kitfield (Foreign Correspondent National Journal) United States

162. Ms. Nancy Sharp Nti Asare (Director Family Law Project - Freedom House) United States

163. Mr. Aaron Robert Lobel (President America Abroad Media) United States

164. Dr. Kristin Muller Lord (Fellow,Foreign Policy Studies Saban Center at Brookings) United States

165. Ms. Katherine Marshall (Senior Fellow Berkley Center for Regligion, Peace and World Affairs -Georgetown University) United States

166. Ms. Laurie Meadoff (Founder & Chief Evangelist Chat The Planet) United States

167. Ms. Duaa Elzeney (Assistant Director Saban Center at Brookings) United States

168. Ms. Miriam Solomon Schwartz (Research Assistant Saban Center at Brookings) United States

169. Captain Eric Prazinko (Petreaus Group US Central Command) United States

170. Mr. Bilal Saab (Research Analyst Saban Center at Brookings) United States

171. Mr. Reid Creedon (Assistant Director Saban Center at Brookings) United States

172. Mr. Neeraj Solanki Malhotra (Program Assistant Saban Center at Brookings) United States

173. Ms. Gail Madelen Chalef (Director Saban Center at Brookings) United States

174. Mr. John Neureuther (Program Assistant Saban Center at Brookings) United States

175. Ms. Aysha Chowdhry (Research Assistant Saban Center at Brookings) United States

176. Mr. Richard Folkenrath (Deputy Commissioner for Counterterrirism NYDP) United States

177. Mr. Derrick Nana Abaka Ashong (Founder Take Back The Mic) United States

178. Amb. Shirin Raziuddin Tahir-Kheli (Senior Advisor Women's Empowernment-Department of State) United States

179. Mr. Robert Alan Wright (Editor in Chief Blogginhead TV) United States

180. Mr. Kamal Ahmad (President & CEO Asian University for Women for Foundation) United States

181. Mr. Michael Wolfe (Co Director MOST Resource Center Unity Productions Foundation) United States

182. Mr. Maxmillian Angerholzer III (Executive Director Richard Lounsbery Foundation)

183. Dr. Sayyid Syeed (National Director ISNA Office for Interfaith and Community Alliances) United States

184. Dr. Kenneth Pollack (Senior Fellow & Research Director Saban Center at Brookings) United States

185. Professor Benjamin Smith (Associate Professor of Political Science, University of Florida) United States

186. Mr. Ralph Alswang (Photograghper Saban Center at Brookings) United States

187. Mr. Richard Jacobs (Siner Rabbi Westchester Reform Temple) United States

188. Mr. Edward Alan Bice (Founder & CEO Meedan) United States

189. Mr. William Joel Dobson (Visiting Scholar Carnegie Endowment for International Peace) United States

190. Hon. Keith Ellison (Congressman House of Representative) United States

191. Ms. Terry Susan Greenblatt (Executive Director and CEO Urgent Action Fund for Women's Human Rights) United States

192. Mr. Laurence Michael Hager (President Education for Employment Foundation) United States

193. Dr. Shibley Telhami (Nonresident Senior Fellow Saban Center at Brookings) United States

194. Mr. Navtej Dhillon (Director Brookings Institution) United States

195. Mr. Michael Hargis (Petreaus Group US Central Command) United States

196. Ms. Jennifer Friedman (Assistant to H.E. Albright) United States

197. Ms. Erica Borggren (Petreaus Group US Central Command) United States

198. Liutenant Aaron Prupas (Petreaus Group US Central Command) United States

199. Mr. Eric Gunhus (Petreaus Group US Central Command) United States

200. Ms. Michelle French (Petreaus Group US Central Command) United States

201. Mr. Chris Pickell (Petreaus Group US Central Command) United States

202. Mr. Jimmie Bell (Petreaus Group US Central Command) United States

203. Ms. Gahl Burt (Vice President American Academy in Berlin) United States

204. Mr. Fadi Petro (Petreaus Group US Central Command) United States

205. Mr. Carey Miller (Petreaus Group US Central Command) United States

206. H.E. Madeleine Albright (Former Foreign Minister) United States

207. Mr. Ronald Bruder (Founder & CEO Education for Employment) United States

208. Mr. Kazi Aasil Ahmad (Assistant of H.E.Anwar Ibrahim) United States

209. Mr. Bernard Collins (Petreaus Group US Central Command) United States

210. Mr. Nicholas Palarino (Aide United States House of Representatives) United States

211. Dr. David Sandalow (Foreign Policy Studies, The Brookings Institutions) United States

212. Ms. Elizabeth Branham (Petreaus Group US Central Command) United States

213. Mr. Odeh Aburdene (President OAI Advisors) United States

214. Mr. Jon Paul Labruzzo (Petreaus Group US Central Command) United States

215. Ms. Yasmin Motamedi (Chamber of Commerce Middle East and Africa Affairs) United States

216. Ms. Hiba Zeino (Staff Brookings Institution-Doha) United States

217. Ms. Nadine Masri (Staff Brookings Institution-Doha) United States

218. Ms. Alex Raphel (Staff Brookings Institution-Doha) United States

219. Ms. Lara Setrakian (Media ABC News) United States

220. Mr. Lucas Welch (President Soliya) United States

221. Mr. Kais Sharif (Staff Brookings Institution-Doha) United States

222. Col Mike Bell (Colonel US Central Command) United States

223. Col. Mike Iverson (XO) (Colonel US Central Command) United States

224. Dr. Ziad Noujeim (MediaSenior Prlducer and Anchor, Al-Hurra TV) United States

225. Mr. Sleiman Abou Zeid (MediaExecutive Producer, Al-Hurra TV) United States

226. Mr. Akram Khuzam (Reporter, Al-Hurra TV) United States

227. Mr. Robert Bartholomew (Petreaus Group US Central Command) United States

228. Ms. Jane Perlez (Foreign Correspondent The New York Times) United States

229. Mr. Mike Gofeller (Colonel US Central Command) United States

230. Ms. Sadi Othman (Cultural Advisor US Central Command) United States

231. Maj Ron Clark (Aid de Camp US Central Command) United States

232. Maj Jeff Gomes (Major US Central Command) United States

233. Agent Kevin Cheeley (Agent US Central Command) United States

234. Mrs. Marianna Fisher (Spouse - David Fisher) United States

235. Mr. Joseph Klein (Columnist Time Magazine) United States

236. Agent Erick Dolph (Agent US Central Command) United States

237. Mr. Mark. Howell (US Central Command) United States

238. Mr. Manny Chaves (Petraeus US Central Command) United States

239. Mr. Keach Hagey (The National) United States

240. Mr. Lorie Jewell (Petraeus US Central Command) United States

241. Mr. Shawn Shaffner (Petraeus US Central Command) United States

242. Mr. Authur Cummings (Media The Wall Street Journal) United States

243. Mr. Charbel Antoun (Media Producer Current Affairs Department, Al-Hurra TV) United States

244. Mr. Jorge San Miguel (Petraeus US Central Command) United States

245. Mr. James Wolfonsohn (Former President The World Bank) World Bank

246. Dr. Hassan Salah Ibrahim Dweik (Executive Vice President, Al-Quds University) Palestine

247. Reverend Suheil Dawani (Anglican Bishop The Episcopal Diocese of Jerusalem) Palestine

248. Dr. Ziad M H Abu Amr (President Palestinian Council on Foreign Relations) Palestine

249. Mr. Bader Omar Al-Dafa (Under-Secretary General ,Executive Secretary United Nations Economic and Social Commission) ESCWA


Artikel lain berkaitan :

1. AIDC Fotopages - Benarkah Anwar Ibrahim malukan Madeline Albright di Forum Doha, Qatar ?

2. Saya kini Memenuhi Undangan Forum di Qatar - Anwar Ibrahim

3. Anwar sibuk di Doha hingga tertinggal kapal terbang ?

4. Anwar, agen Amerika yang masih sibuk urusan luar negara..

5. Meraikan Dr. A Hamid dan Dr. Jamal..tersingkap episod Anwar IIIT

6. Ketika parlimen bersidang..Anwar masih berforum dengan Amerika..

7. Anwar Ibrahim, Menteri Parlimen Persekutuan Malaysia?

8. Strategi RAND Corporation kaderkan Anwar Ibrahim sebagai Muslim Moderat

9. Kenapa Anwar lari terkincit-kincit mahu jumpa Al Gore ?Tiada ulasan: