MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

31 Jul 2009

Inkues Teoh : Gobind Singh Deo & DAP lindungi saksi

Oleh The Unspinners

Peguam DAP dan Ahli Parlimen Puchong Gobind Singh Deo cuba membuat helah mengatakan Tan Boon Hwa dan Lee Wye Wing bukan enggan memberi ujian DNA tetapi terpaksa pergi ke Inkues hari Khamis 30hb semalam.

Ini satu pembohongan yang jelas kerana mereka diarahkan supaya memberi sampel pada pagi Selasa. Ini mesti satu tipuhelah Gobind melindungi dua penjenayah ini supaya enggan berkerjasama.

Sebelum ini, bapaknya Karpal Singh telah menasihati Tan Boon Hwa membuat cerita semasa sidang akhbar seolah-olah dia telah dikasari dan didera. Ini memang satu pembohongan kerana Tan adalah saksi dan bukan suspek.

Tan sudah tersilap pula berkata terjumpa Teoh di pantry pada pukul 6 pagi. Dia kemudiannya enggan mendandatangani statement polis.

Keesokkan harinya Tan datang dengan Karpal ke balai untuk membuat laporan polis terhadap SPRM kerana dera. Sementara itu DAP membantu buat bising pasal tuntut Suruhanjaya Diraja ke atas SPRM.

Setelah polis membuat kenyataan bahawa mereka boleh gunakan CPC 111 untuk mendapatkan statement dari Tan, baru dia sedia datang untuk tandatangan statement.

Gobind berlakun konon kedua mereka ini tidak ada niat untuk enggan memberi DNA mereka. Hari ini mereka telah berikan sampel DNA.

Ini pun bohong. Kalau mereka berdua tidak mahu memberi DNA, pihak Koroner boleh mengeluarkan perintah. Pihak koroner telah mengeluarkan perintah bukan saja kerana DNA yang dijumpa pada talipinggang dan kot tetapi DNA yang dijumpai ditempat lain.

Telekkan The Unspinners mendapati ada rambut yang bukan kepunyaan Teoh dijumpai pada tingkap. Rambut itu didapati ada persamaan dengan DNA Tan yang diperolehi dari pelbagai tempat lain. Ini yang memberi keyakinan mahkamah untuk mengeluarkan perintah untuk dapatkan pengesahan.

Kalau betul, ada kemungkinan bahawa Teoh telah dibunuh oleh mereka berdua dan mayat Teoh diletakkan atas trolley untuk disorong keluar.

Logik tak seorang concillor yang merupakan saksi dan seorang pembekal bendera mahu membunuh Teoh? Tak akan Teoh dibunuh kerana bendera berharga sedemikian? Ia mesti mendapat arahan dari seseorang untuk lakukan pembunuhan ini. Mesti ada sesuatu yang jauh lebih besar dan berharga dari harga bendera RM2,400. Ronnie? Ean Yong?

Gobind tidak tahu apa asas mahkamah untuk keluarkan perintah itu. Dia hanya melakunkan pelbagai helah. Sebenarnya dia tahu siapa penjenayahnya dan sedang memikirkan bagaimana untuk menutup malu dirinya, bapanya dan DAP dari dituduh pelindung penjenayah.

DAP tuntut keadilan tetapi DAP yang lengah-lengahkan kerana DAP pelindung penjenayah.

sumber - the unspinners

Artikel lain berkaitan :

. Gobind sudah tahu siapa pembunuh Teoh ?


Tiada ulasan: