MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

1 Sep 2009

Apa Pembaharuan Anwar Telah lakukan?

Oleh Anwarisme

Lebih setahun datuk Seri Anwar memimpin pakatan pembangkang menawan Selangor, Kedah, Pulau Pinang dan Perak. Perak kembali kepada BN, namun Selangor, Pulau Pinang dan Kedah kekal di bawah pimpinan Anwar Ibrahim.

Saban minggu Anwar menyerang kepimpinan Barisan Nasional kerana tidak membuat sebarang perubahan dan reform.

Malangnya soalan yang sama tidak pula ditanya orang kepada Anwar.

Apa yang telah Pakatan buat setelah setahun setengah memerintah Selangor dan Pulau Pinang?

Di Selangor, setinggan tumbuh semula, masalah kuil masih belum selesai, pendapatan kerajaan negeri merosot dengan teruk, pentadbiran kerajaan negeri kacau bilau, pusat hiburan bertambah banyak, pelaburan makin kurang.

Selangor hari ini sudah gagal mengekalkan momentum pelaburan asing akibat kecenderungan EXCO Cina mencari peluang pelaburan di China, Hong Kong dan Taiwan.

Di Pulau Pinang, masalah Kampung Buah Pala tidak juga selesai. Pegawai Khas Ketua Menteri bergaduh dengan ahli majlis perbandaran, pelbagai projek diumumkan namun tiada satu pun dilaksanakan.

Hampir keseluruhan pentadbiran pakatan berasaskan cakap tetapi tiada tindakan.

Jika di Selangor menteri Besarnya sibuk mencari jalan melunaskan hutang peribadi berbanding membangunkan negari, di Pulau Pinang pula, Lim Guan Eng hanya bercakap kepada media untuk mencari populariti semata-mata.

Maka ketika Anwar berkempen memburukkan kerajaan Barisan Nasional, mungkin seseorang perlu bertanya kepadanya, apa yang telah Pakatan lakukan setahun selepas pilihan raya umum lalu yang berbeza atau lebih baik dari BN selain daripada mengadakan sambutan 100 hari kemenangan dan setahun pentadbiran.

ilek!

sumber - anwarisme


Tiada ulasan: