MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

16 Ogo 2009

Soh, Teoh kahwin ghaib

SOH (duduk tengah) bergambar bersama keluarga mentuanya di Taman Seri Kelemak, Alor Gajah, semalam.

Oleh Nasir Abd Wahab
anasir@bharian.com.my

ALOR GAJAH: Soh Cher Wei kini menjadi menantu keluarga mendiang Teoh Beng Hock selepas menjalani ritual keagamaan dan upacara mempersembahkan minuman teh kepada mentuanya di Taman Seri Kelemak, dekat sini, pagi semalam.

Bapa saudara Teoh, Teuu Ching He, 62, berkata upacara perkahwinan ghaib itu bermula sebaik Soh yang hadir bersama ibu bapa dan keluarganya dari Batu Pahat menyembah nenek moyang Teoh dan mempersembahkan minuman teh kepada ibu bapa mendiang iaitu Teo Leng Hwee dan Cheong Siew Hua.

"Upacara ringkas ini berjalan lancar dalam suasana baik cuma sedikit diselubungi perasaan sedih kerana Soh tidak dapat disandingkan dengan suaminya (Beng Hock) yang sudah meninggal dunia," katanya ketika ditemui di Taman Seri Kelemak, semalam.

Majlis serba ringkas itu juga mendapat liputan media Cina tempatan, selain sebuah stesen TV tempatan berbahasa Mandarin.

Beng Hock, 30, Setiausaha Politik Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pembangunan Perumahan dan Penyelesaian Kilang Haram Selangor, ditemui mati di koridor tingkat 5, Plaza Masalam di Seksyen 9, Shah Alam pada 16 Julai lalu, beberapa jam selepas disoal siasat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bagi membantu siasatan kes salah guna peruntukan wakil rakyat dari Pakatan Rakyat.

Sementara itu, Soh, 28, ketika ditemui selepas majlis berkenaan, kelihatan tenang dan mengakui kini memberi fokus kepada tugasan mengajar di Sekolah Jenis Kebangsaan Cina Malayan Ayer Hitam di Batu Pahat selepas bertukar dari Semenyih, awal bulan ini.

Katanya, kehilangan Teoh memang sukar untuk diterima tetapi perkara itu tidak akan melemahkan semangatnya untuk terus mengharungi kehidupan.

"Saya kini hanya mengikuti kes inkues kematian mendiang menerusi akhbar kerana perlu mengajar di sekolah baru. Perasaan saya kini lebih tenang selepas keluarga Teoh menerima saya sebagai menantu mereka," katanya.

sumber - berita harian


1 ulasan:

RAJAWALI berkata...

Menurut ulama Salaf as-Soleh yang bersandarkan kepada dalil-dalil syara, bahawa orang yang suka menghukum masuk neraka dan mengkafirkan pemerintah, mengkafirkan penyokong pemerintah tersebut dan mengkafirkan orang-orang yang melakukan dosa besar, kerana mereka (yang mudah mengkafirkan seperti itu) adalah golongan Khawarij dan Muktazilah.

Rasulullah telah menjelaskan tanda tanda khawarij :
"Mereka suka membunuh (menghancurkan) Ahli Islam (terutama pemimpin yang tidak berhukum dengan hukum Allah dan pengikutnya) tetapi mereka membiarkan ahli berhala (orang orang yang benar benar jelas kekafirannya)" - Hadith Riwayat Bukhari, Muslim

Sila Komen...