MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

23 Jun 2009

Sah, Anwar berusaha elak perbicaraan!

Oleh Anwarisme

Anwar Ibrahim yang lantang kononnya bersedia menjawab segala pertuduhan liwat beliau di mahkamah telah sedaya upaya berusaha menghalang perbicaraan dari berlangsung pada 1 Julai 2009 akan datang.

Logikkah di dalam akal semua rakyat bahawa Anwar yang serba maksum dan tidak bersalah itu begitu bersungguh mengelakkan kes liwat beliau dibicarakan. Belum pun bermula perbicaraan peguam Anwar telah pun mempertahankan anak guamnya termasuk mempertikaikan bukti dan saksi pendakwa.

Mereka mahu menjalankan perbicaraan melalui media dan bukannya mahkamah untuk memberi tekanan kepada pendakwa, mangsa dan saksi.

Tindakan mempertikaikan bukti-bukti dan juga memutarbelitkan laporan doktor pada peringkat pra perbicaraan ini menunjukkan Anwar mempunyai sesuatu yang mahu disembunyikan. Dengan cara menyerang dari awal beliau berharap apa sahaja fakta-fakta dalam perbicaraan akan datang akan dianggap sebagai direka dan dipalsukan (fabricated).

Jika benar beliau tidak bersalah dan percaya bukti-bukti yang ada menyebelahinya mengapa ia begitu tergesa-gesa untuk menyangkal bukti-bukti yang ada tanpa dikemukakan pun lagi oleh pendakwa di Mahkamah?

Anwar sebenarnya sedang membina jurang-jurang provokasi bagi membentuk pemikiran umum bahawa dakwaan terhadap beliau adalah konspirasi UMNO.

sumber - anwarisme


Tiada ulasan: