MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

13 Okt 2008

Tiada usul undi tidak percaya di Dewan Rakyat


Tiada usul undi tidak percaya di Dewan Rakyat


GEMPAQ LAGI...Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang desak supaya adakan sidang Parlimen Khas untuk kemuka undi tidak percaya kepada kerajaan hari Isnin apabila dapat peluang sebagai Ketua Pembangkang bahas Bajet 2009 sudah tukar cakap.


Katanya, pembangkang tidak akan kemuka usul tidak percaya kerana mahu tumpu kepada Bajet. Dalam ucapannya beliau mahu kerajaan susun semula bajet. Sehingga Dewan Rakyat bersambung semula jam 2.30 petang, Dewan berjalan macam biasa dan tiada yang panas seperti dijangka.

6 ulasan:

adam berkata...

keh keh keh keh....hari tuh xsempat2 dan menyabo2 sewaktu parliment tak bersidang nak bawa usul xpercaya sampai sanggup suruh adakan urgentparliment bersidang,bila Pak Lalalalla xlayan,terus dikatakan Pak lalalala tak ikut kehendak democracy,lalu Pak Lallala kata why should he entertained this rubbish-nonsense request and to wait for 13th. Oct..and wallaaaaaaaa..as expected...when the time comes, as usual the said issue will be ,b>left insitu...he keeps doing it because that's the only way to create an interest!...nonsense and wasting time...

Get real Al-Juburi.I think in no time you need a psychiatrist!

jebatmustdie berkata...

I tak faham kenapa nak sibuk2 suruh revise budget, Kan lebih senang kalau dia buat undi tak percaya dan terus jadi PM.

Lepas tu boleh terus buat budget baru terus.

Lepas tu boleh la ramai ramai hadapi interest rate yang tinggi! :)

sumandak bayu berkata...

Undi tak percaya kat PM memang takkan dibuat dorang ni suka je buat GIMIK dakam Dewan Rakyat yelah dah tau muka-muka pemimpin ni akan terpapar di kaca tv jadi tatapan rakyat lebih dari 7 juta orang.... Sape taknak buat GIMIK....HEBAT...

Skang kita bukan aje ada pelakon lelaki dan perempuan terbaik Skrin TV or Movie tapi kita ada gak Pemimpin Terbaik Dewan Rakyat (yang suka buat GIMIK)....

Mari undi sape yang dapat gelaran ni........

kedahan berkata...

Makin lama makin terserlah kegilaan Ketua Pembangkang ini. Dia dah jadi ketua lawak sekarang. Tidak ada harga diri. Sekurang kurangnya jadi macam Tun. Tak ada jawatan tapi terus ko orang yang dia nak serang termasuklah kalimullah, zaid dan pak lah sendiri. Ketua lawak ni nak teruskan momentum saja sebab tak lama lagi, momentum dia ko terus bila MP PKR yang masuk BN. Ha, waktu tu barulah joke of the year

adam berkata...

Nampak sangat AI-Juburi dah ketandusan idea..apabila cakap2nya xserupa bikin,cuba berdolak daleh untuk cuba mengelakkan org berbicara mengenai kes sodomynya dengan cuba membangkitkan berbagai2 tajuk ynag irrelevant demi untuk politik dirinya sendiri..

Tengok muka dia pun tau,bila bersuara sombong dan bongkak meninggikan diri, I bet,dah lama dah dia berarak terus kePutrajaya kalau mmg ada senarai sikatak lompat....namun apakandaya!! Gendang telah dipukul seantero dunia...

Sudah2lah duhai DSAI...Permatang Pauh tuh perlukan khidmat anda, xusahlah sebuk2 nak ambil alih Federal Govt tuh, kalau ada rezeki anda insyaAllah tggu aje PRU akan dtg...xpayah dikejar benda yg belum tentu,jgn abaikan Permatang Pauh tuh..esok ayam terlepas tangan bau taik!

Joyah berkata...

Salam ...

Tiada usul tidak percaya kerana dia juga sudah tidak percaya pada diri dia sendiri untuk jadi PM. Rakyat lagi lah memang tak percaya. So, sedia maklum, mulai dari hari ini, tiada tarikh baru, tiada usul baru, tiada Malaysia baru dan tiada PM baru dari pembangkang. Yang tinggal selamanya ialah SEJARAH. Anwar is a History..and the main reason why we learn history is to ensure that it is not repeated. History doesnt repeat itself, but men did....

wassalam