MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

21 Sep 2008

10 sifat Anwar yang bahaya kepada umat Islam


10 sifat Anwar yang bahaya kepada umat Islam


Oleh AhmadHadeed, Al Muslimin. Al Muslimin adalah NGO Islam - Membela Ummah dan Mustadafeen. Laman Web Al Muslimin adalah portal berita dan komunikasi untuk membincangkan isu berkaitan ummah dan mustadafeen. Matlamat kami ia penyatuan ummah dan menegakkan kebenaran Islam. Al Muslimin juga adalah tempat pertemuan Ummah di alam cyber untuk meningkatkan ukhwah Islamiyah.

Ada orang mencabar saya untuk membuktikan bahaya Anwar dan mendedahkan kelemahan orang yang akan menjadi bakal PM dan beriya iya mahu menjadi PM adalah harus supaya kita selamat dari kelemahan nya saperti juga kita mendedahkan kelemahan pak lah.

Untuk menyahut cabaran itu saya senaraikan 10 sifat Anwar yang membahayakan ummat Islam Malaysia

1. Anwar berkhidmat dengan universiti USA dan menggangotai banyak panel yang di sponsor oleh USA untuk menjustifikasi penaklukan Iraq dan Afghanistan atas nama forced democracy



2. Anwar tidak pun bersetuju penubuhan Negara Islam jika Malaysia bertukar kuasa



3. Anwar akan menghapuskan DEB yang menjadi asas reformasi sosio ekonomi orang Melayu Islam dan menggantikan dasar ekonomi baru yang tidak mengambil kira Malaysia sebagai Semenanjuk Tanah Melayu yang mempunyai almost 100 peratus melayu Islam sebelum penjajah



4. Anwar mempunyai kroni nya sendiri semasa menjadi Menteri Kewangan dan Timbalan Perdana Menteri dan kroni Anwar masih hidup sampai sekarang.

5. Anwar merancang untuk menjatuhkan Mahathir yang sah PM dengan menggunakan pengaruh nya di peringkat negeri termasuk sabah.

6. Anwar dalam kegelojohan mengejar kuasa dalam UMNO telah memujuk ramai pemimpin Abim untuk menolongnya sehingga Abim hancur. Di antara nya Kamarudin Md Nor Pasir Puteh.

7. Anwar adalah musuh ketat PAS dan Tuan Guru Nik Aziz dan sampai sekarang tidak meminta maaf secara terbuka



8. Anwar tidak mengamalkan nilai hidup Islamik saperti apa yang di perjuangkan dengan berjabat salam dengan perempuan dan menari dangdut dengan perempuan di majlis hiburan

9. Anwar mempelawa IMF untuk menguasai ekonomi malaysia yang merudum dan ini menunjukkan beliau tidak cekap dalam mengurus ekonomi

10. Anwar berdiam diri dalam isu pemecatan Ustaz Baharom ulama yang baik dan lurus kerana menentang kes ratu cantik yang menggila pada masa itu.

Pada 1997 berikutan penegasannya bahawa pertandingan ratu cantik adalah haram, Allayarham Ustaz Baharom telah 'dipecat' daripada jawatan mufti kerana perkara tersebut menjadi isu politik. Kerajaan negeri Selangor menggunakan istilah 'tidak memperbaharui kontrak' beliau yang akan tamat pada Oktober 1997. Ketika itu umur beliau 70 tahun.

Fatwa itu mengancam dasar kerajaan pusat yang tergila gila menganjurkan upacara ratu cantik dan semasa itu Anwar Ibrahim adalah TPM yang sangat bersangkutan dengan dasar negara. Anwar menjadi TPM antara 1993-1998.

Walau pun kerajaan negeri tidak menyambung kontrak tetapi sebab tidak di sambung kontrak adalah kerana ia mengeluar fatwa yang mengancam aktiviti kerajaan federal maka kita boleh katakan kerajaan federal masa itu yang menekan kerajaan negeri untuk tidak menyambung kontrak mufti ustaz Baharom

sumber : al- Muslimin

Baca artikel lain tulisan AhmadHadeed :

1. Rampasan kuasa : Anwar tak perlu heret Yang Dipetuan Agong

2. Anwar suka cakap besar

3. Taktik Peperangan Anwar Ibrahim

4. Anwar dengan politik casanova

5. Anwar tak layak jadi ahli politik Malaysia

6. Estada kawan rapat Anwar gesa perang besar ke atas MILF

7. Anwar Ibrahim: Dari pejuang Islam ke pejuang sekular

8. AL-MUSLIMIN: Analisa Politik Ummah Semakin Menarik





6 ulasan:

Joyah berkata...

Salam AIDC... Excellent Job ...

Video supported by relevant article. Joyah tak perlu nak summarize dah sebab all points well explained. Hanya orang2 yang tak mahu berfikir saja akan menolak apa yang dipaparkan dalam video dan artikel.. Keadaan suah menjadi semakin jelas... sumpah laknat saiful sudah menampakkan kesannya pada Anwar.

Joyah percaya, orang2 PAS juga sudah mula cuak dan musykil pada De Facto PKR Leader aka PM Mat Jenin. Apa yang kononnya diperjuangkan langsung tidak relevant dengan kemahuan sebenar rakyat malaysia, khususnya bangsa Melayu dan orang2 Islam. Anwar telah menjadikan rakyat resah, marah dan cuba menggoyahkan pegangan rakyat pada kerajaan.

Namun, yang benar tetap jua akan timbul. Samada mahu terima atau tidak, terpulang pada diri masing2.

wallahu'alam

United berkata...

assalamualaikum to all.

lately i've been following closely with your writing and find it intriguing. however, an article i stumbled upon at sakmaongkol's blog made me quiver. i would like to hear your views on this matter...

here's the link sakmongkol ak47 whodunit...
part 1 http://sakmongkol.blogspot.com/2008/09/political-whodunit-1.html

part 2
http://sakmongkol.blogspot.com/2008/09/poltical-whodunit-2.html

part 3
http://sakmongkol.blogspot.com/2008/09/political-whodunit-3.html

part 4
http://sakmongkol.blogspot.com/2008/09/whodunit-4.html

cheers

Stan berkata...

Kenapa website tidak tidak dilarangkan? Ini akan menambahkan situasi negara kita lagi teruk..Aku dah bosan lah..Majulah negara kita...

True Heart Finder berkata...

salam,

harap semua orang islam di malaysia akan sedar akan bahaya nya anwar ni kepada agama baik dari parti umno,pkr atau Pas ata parti atas pagar..Tolak anwar bererti kita menolak seorang lelaki yang boleh membawa kepada kehancuran total Islam sebenar di bumi Malaysia ini.

wokyoh berkata...

salam semua..

ni ada lagi sebab-sebab kenapa saya tak boleh terima anwar :

1.mempunyai ciri-ciri seorang yang munafik.(menipu,tidak menepati janji dan bila diberi amanah dia khianat)

2.moral yang rendah termasuk seorang kaki liwat dan kaki pompuan.

3.Tidak mempunyai asas ilmu agama islam yang cukup.suka mempergunakan islam untuk kepentingan diri dan politik peribadi.

4.Mempunyai akal yang dangkal tetapi bernafsu besar.mempunyai penyakit mental yang serius.

5.terlibat dengan rasuah dan kronisme,nepotisme.

6.Agen kepada yahudi-zionis.mungkin terlibat dengan fremason atau iluminati.

7.pengkhianat kepada agama,bangsa dan negara.

8.bekas banduan yang hina dan rosak akhlak.

9.suka membuat fitnah dan mengadu domba.contohnya lari ke kedutaan turki dan diancam bunuh dan dulu pun pernah diancam bunuh melalui racun arsenik.

10.mengacau ketenteraman awam(REFORMASI JALANAN) dan kini menurut paklah dia telah menjadi ancaman kepada ekonomi dan keamanan negara.

11.berniat jahat dan bertanggungjawab menghancurkan al-arqam,ABIM,UMNO,PAS.

12.menyuntik isu perkauman dengan mempersoalkan DEB ,memperjuangkan ketuanan rakyat dan menentang ketuanan melayu.

13.Tidak mengenang budi kepada tun dr mahathir yang banyak berjasa padanya dan pernah menjadi mentornya, paklah yang melepaskan dia dari jail dulu,mengkhianati persahabatan dengan ezam,nalla yang sanggup masuk lokap kerana anwar, menjatuhkan ghafar baba dan ingin menjatuhkan tun dr mahathir dengan membodek amerika dan memburuk-burukkan tun dr mahathir diluar negara.

14.Suka berkawan dengan orang yang rosak akhlak seperti nalla,estrada,gus dur dan banyak lagi.

15.mempengaruhi majlis peguam.

16.memusuhi dan mempertikai kredibiliti polis negara dan bidang kehakiman

17.cuba menggulingkan kerajaan yang ada melalui bodekan dan rasuah jawatan utama kepada MP untuk melompat parti.

18.bersikap takbur dan ujub diri dan suka menunjuk nunjuk.

19.suka bermewah dan menghianati wang rakyat waktu jadi TPM dulu.

20.suka menggunakan wang haram sebagai sumber rezeki,contohnya wang judi magnum.

20.meliwat saiful dan enggan bersumpah.pernah didakwa meliwat sukma,azizan,meor dan banyak lagi.

21.menipu dan mengkhianati seorang isteri yang setia.ada hubungan sulit dengan isteri orang-shamsidar-isteri azmin.

22.Bijak bersandiwara,bermain kata-kata dusta,mempengaruhi orang ramai supaya mempercayai cerita rekaannya.

23.Kuat berangan,berkhayal dan berfantasi.angan-angan nak jadi PM adalah yang paling utama walau dengan apa cara sekalipun.

24.Suka kacau dan mengorat bini orang.

25.Suka mencari kelemahan orang lain dan suka memperlekehkan orang lain.sedangkan diri sendiri banyak yang tak betul

Stan berkata...

Adakah keadaan sekarang baik berbanding zaman Tun?