MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

6 Nov 2009

‘Wan Azizah tahu Anwar silap percaturan’

KUALA LUMPUR: Sikap membisu Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail berhubung pergolakan dalaman Parti Keadilan Rakyat (PKR) serta isu moral membabitkan suaminya Datuk Seri Anwar Ibrahim membuktikan Presiden PKR itu seorang presiden boneka.

Bekas Setiausaha Sulit Anwar, Anuar Shaari, berkata Dr Wan Azizah sedar pergolakan melanda parti itu berpunca daripada sikap suaminya yang juga Penasihat PKR tersilap membuat percaturan ketika merombak parti dan barisan kepemimpinan tertingginya.

“Wan Azizah tahu Anwar silap percaturan,” katanya ketika dihubungi, semalam.

Anuar mengulas sikap Dr Wan Azizah yang terus berdiam diri dan tidak menjawab persoalan moral yang dibangkitkan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Pelabuhan Klang, Badrul Hisham Abdullah sehingga mendorong beliau keluar PKR.

Sebelum ini, kenalan rapat Anwar, Datuk S Nallakaruppan mendakwa Dr Wan Azizah layak menerima anugerah pelakon terbaik kerana melindungi selama 12 tahun tingkah laku suaminya yang dikaitkan dengan kes liwat.

Anuar berkata, Anwar dan Dr Wan Azizah serta parti pembangkang lain sedar PKR sedang mengalami krisis kepemimpinan namun mereka tidak berani mendedahkannya kerana enggan masalah dalaman parti terus berlarutan.

sumber - berita harian


1 ulasan:

jiwakita berkata...

salam........

mutakhir ini...kes liwat DSAI ini semacam
memang berlaku terserlah,jadi tertubuhnya
PKR dan PR ini atas isu pemecatan dan moral tidak baik pemimpin terbukti..

maka para pemimpin mereka tahu cerita sebenar...apa nak digelar kepada mereka?
dayus ke apa? jika masih bergayut pada
wadah dan perjuangan yg palsu...