MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

23 Okt 2009

Satu lagi kuil di Selangor diroboh

SHAH ALAM: Kerajaan Negeri Selangor masih lagi menunggu laporan penuh dan kronologi berhubung insiden meruntuhkan sebuah kuil Hindu kecil di Shah Alam sebelum dapat membuat sebarang rumusan serta tindakan selanjutnya.

Setiausaha Politik Menteri Besar, Nik Nazmi Nik Ahmad, berkata, beliau telah pun menghubungi anggota exco, Dr. Xavier Jayakumar dan pihak Majlis Bandaraya Shah Alam berhubung insiden itu.

“Saya seru agar semua pihak bertenang dan bertindak berdasarkan fakta bukan emosi,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Nik Nazmi memberi reaksi kepada laporan media yang menyebut Kuil Mathurai Veeran telah dirobohkan tanpa perundingan dengan jawatankuasa pengurusan kuil atau diberi tawaran sebuah tanah alternatif sebagai ganti.

Presiden MIC, Datuk Seri S. Samy Vellu telah dipetik sebagai berkata, tindakan merobohkan kuil itu adalah satu perbuatan pengkhianatan oleh kerajaan negeri di bawah pimpinan Pakatan Rakyat kerana mereka telah berjanji tidak akan sewenang-wenangnya merobohkan mana-mana rumah ibadat lagi.

Nik Nazmi menjelaskan, beliau memang menyedari akan kejadian merobohkan kuil berkenaan yang terletak di Persiaran Kerjaya, Jalan Glenmarie, Seksyen U1 in Shah Alam.

“Tapi adalah amat malang sekali beberapa pihak termasuklah MIC cuba untuk mensensasikan isu itu dalam usaha untuk mencapai milej politik menerusi akhbar-akhbar berbahasa Tamil,” katanya.

sumber - mstar


Tiada ulasan: