MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

12 Okt 2009

Perhebatkan Persefahaman Muslim, Kristian & Yahudi, kata AnwarOleh AIDCNews

“Perhebatkan persefahaman antara Muslim, Kristian dan Yahudi dalam membentuk satu bangsa dunia yang hidup harmoni dalam pelbagai agama dan budaya", begitulah intipati ucapan Anwar Ibrahim dalam 'Common Word Between US and You: A Global Agenda for Change Conference', di Universiti Georgetown, Amerika Syarikat baru-baru ini.

Perhimpunan di Georgetown, diadakan bertujuan untuk menggalakkan dialog dan menggalakkan keamanan di antara Muslim dan Kristian, seperti mana yang pernah dianjurkan di Yale Theological Seminary dan Cambridge University pada 2008.

Turut hadir dalam sesi dialog itu adalah Tony Blair, bekas Perdana Menteri Britain, Anwar Ibrahim, bekas Timbalan Perdana Menteri Malaysia (bekas profesor di Universiti Georgetown, Kjell Magne Bondevik, bekas Perdana Menteri Norway , dan Mustafa Cedric, Mufti Bosnia dan Herzegovina. Moderator dialog itu dipengerusikan oleh Riz Khan, dari Al-Jazzera.

sumber - aidcnews


Tiada ulasan: