MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

20 Okt 2009

16 September...DS Najib, DS Anwar..Oleh my longest yard, AIDCclub


Kepada DS Najib....


Terima kasih kerana mengisytiharkan cuti umum pada 16 September setiap tahun sempena Hari Malaysia !

Terima kasih kerana memperingati tarikh bersejarah pembentukan Malaysia sebagai sebuah negara yang merdeka dan berdaulat !

Terima kasih kerana 16 September akan dirayakan dengan acara-acara bersifat mengeratkan perpaduan, persefahaman antara kaum, kejayaan dan pencapaian masyarakat menerusi bidang sukan, sosiobudaya, kesenian dan lain-lain yang akan menyemarakkan semangat 1Malaysia !

Terima kasih kerana 16 September menunjukkan kesungguhan anda untuk merealisasikan aspirasi gagasan 1Malaysia iaitu perpaduan nasional !

Terima kasih kerana pengisytiharan cuti umum tersebut merupakan penghargaan yang sangat besar kepada Sabah dan Sarawak.Kepada DS Anwar...Terima kasih kerana menjadikan 16 September sebagai 'September fool'.

Anwar Ibrahim “Gulingkan” Badawi Tanggal 16 September

JAKARTA, SABTU — Pemimpin oposisi Malaysia, Anwar Ibrahim, tetap pada target awalnya untuk menggulingkan pemerintahan Perdana Menteri Malaysia Abdullah Ahmad Badawi. Anwar menetapkan batas 16 September sebagai batas akhir baginya untuk “mengistirahatkan” Badawi.

“Saya tetap pada target saya, 16 September menjadi waktu untuk mengistirahatkan Badawi. Untuk itu, saya rileks sebentar sehari lompat ke Jakarta, berdiskusi dan bertemu dengan sahabat-sahabat saya di Indonesia,” kata Anwar mengawali pidatonya dalam silaturahmi dengan ICMI di Menara Bank Mega, Jakarta, Sabtu (6/9).

(Laporan wartawan Kompas.com, Inggried Dwi Wedhaswary 6 September 2008)Dan ternyata...

16 September memberi dua makna yang berbeza.

Untuk rakyat Malaysia yang mudah lupa.. dan terus melupa dan lupa..cuti 16 September setiap tahun akan memberi peluang kepada anda untuk mengingati dan menginsafi dua peristiwa bersejarah tersebut.

sumber - my longest yard


Tiada ulasan: