MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

9 Sep 2009

"Betulkanlah Anwar"-, pesan arwah kepada Azizah

Oleh x-pkr

1. Al Fatihah buat YBhg. Tan Sri Mohamed Yaacob yang kembali ke rahmatullah sebentar tadi. Beliau adalah bekas MB Kelantan (BN) yang terakhir sebelum PAS mengambil alih pemerintahan hingga kini.

2. Allahyarham TS Mohamed Yaacob juga merupakan 'distance uncle' kepada Wan Azizah dan hubungan keluarga mereka amat rapat. Semasa AnWAR di penjara, Wan Azizah sering mengunjungi TS Mohamed Yaacob di kediamannya di Taman Tun Dr. Ismail, KL. Wan Azizah juga amat rapat dan sering menziarahi keluarga anak TS Mohamed Yaacob yang bertugas sebagai juruterbang MAS.

3. Dikalangan ahli keluarga mengetahui TS Mohamed Yaacob sering menasihati Wan Azizah agar menumpukan perhatian kepada keluarga serta tidak melibatkan diri dalam politik. TS Mohamed juga menasihati Wan Azizah agar 'membetulkan' AnWAR kerana menurut TS Mohamed Yaacob, AnWAR telah mula terpesong lantaran keinginan peribadi terlalu menguasai dirinya. Nasihat secara 'keluarga' ini tidak diterima baik oleh Wan Azizah.

4. Buat Wan Azizah, takziah diucapkan kerana kehilangan 'uncle' yang rapat namun tidak pernah dituruti nasihatnya. (Utk. rekod, Wan Azizah rapat dengan bapa-bapa saudaranya kerana bapanya Wan Ismail hanya membela Wan Azizah tika beliau telah dewasa dan kemudian meninggalkan tanahair melanjutkan pelajaran ke Ireland).

5. Pasti Wan Azizah akan menziarahi jenazah TS Mohamed Yaacob. Urutan peristiwa dari kejadian diserang oleh Pn. Shamsiah, kemudian kehilangan pula salah seorang insan yang disayangi, memungkinkan Wan Azizah dalam keadaan sedih yang amat sangat, namun kesedihan beliau wajar dibayar dengan pesanan TS Mohamed Yaacob, iaitu...."betulkanlah AnWAR"................

TAKZIAH BUAT KELUARGA TAN SRI.....

sumber - x-pkr


2 ulasan:

AnTi AljUbuRi berkata...

Nak betulkan macam mana??

Sejak tahun 1976/77 dia dah mula tersasar dari tabiie .. dah layan selera songsangnya dengan Sukma Darmawan Sasmitaat Madja ... dia jumpa lubang sukma dulu sebelum jumpa wan azizah..

40 tahun kemudian, di masih tergiur dan tewas dengan kehandsomean Saiful Bukhari Azlan !!!

Di antara 2 mangsa itu tak tahulah berapa ramai gayboy yang dia dah tala, agaknya Nalakaruppan lebih tahu berapa betina pula dah jadi mangsa al juburi laknatullah itu!!

Mampos lagi baik dari hidup macam kaum Nabi Luth !!!

Health Site berkata...

tuan
saya dulu selalu baca blog ni..tapi sekarang saya dah tak boleh baca sebab bila saya klik 'baca selanjutnya' takde pun keluar artikelnya..camne nak buat ni?