MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

15 Sep 2009

Anwar Ataturk : Grand design ke arah Malaysia Negara RepublikSebagai seorang ahli politik, institutsi Raja adangkala dirasakan sebagai penghalang cita cita walaupaun adakalanya ianya berguna untuk memacu perjuangan.

Umno sudah tentu serupa tetapi bezanya Umno dengan parti lain isalah tumpuannya kepada Kuasa Melayu dan mereka sedar bahawa tampuk kuasa sebenarnya berada di tangan Sultan dan mereka sekadar wazir melaksanakan kuasa yang dipinjamkan oleh Sultan.


Ia merupakan satu konsep yang agak kontradiktori sekiranya anda seorang yang mengaku sebagai liberal. Institusi Raja Raja merupakan satu konsep kuno, hampir sama kuno dengan konsep agama jadi sudah tentu ia merupakan satu kompromi yang pahit tetapi terpaksa ditelan.

Inilah dilema Anwar Ibrahim, Dia sedar bahawa di minda jutaan rakyat Malaysia, imej beliau ialah sebagai seorang pemimpin yang marah dan berdendam. bagi orang timur, baik Melayu, Cina atau India, pemimpin yang marah dan berdendam tak mungkin menjadi pemimpin yang baik dan dapat menyatukan negara.

Dia sedar bahawa majoriti Rakyat Malaysia sebenarnya kurang yakin kepada beliau, apatah lagi pemimpin PAS dan DAP yang dangkal pengalaman dan pendek jangkauan minda.

Dengan adanya Raja beliau masih lagi terkongkong. Bukti di Perak sudah jelas menunjukkan bahawa Pakatan yang menjadi kebanggan beliau sebenarnya dalah koleksi parti rasis dan chauvinis dan tidak mungkin mendapat perkenan sepenuhnya daripada Raja Raja.

PAS dan DAP masing masin Chauvinis Islam dan Kristian manakala PKR pula kelihatan seperti lembaga tak berkepala, terumbang ambing dalam pendirian dan hanya teguh dalam memperjuangkan agenda 'Anwar sebagai PM. Ramai semakin sedar bahwa Pakatan Rakyat sebenarnya didominasi oleh parti chauvinis Kristian, DAP

Tunjang kuasa beliau terletak di tangn bukan Melayu kerana belaiu telah berjaya memecahkan sokongan Melayu kepada tiga iaitu Umno, PAS dan PKR.

selagi mana mereka dapat menguasai undi bukan Melayu, dan satu pertiga sokongan Melayu maka mereka boleh berkuasa dan Anwar sedar ini satu oportuniti untuk menukar sistem beraja kepada sebuah republik dimana Presidenlah pemimpin utama.

Cita cita beliau untuk menjadikan Malaysia satu republik, seperti yang sudah berlaku di Indonesia melangkah maju setiap hari dengan sokongan yang diterima oleh rakyat yang jelas keliru antara jijik kepada korupsi dalam Uno dan Bn dan janji yang jelas kosong yang dikirim setiap hari oleh Saudara Anwar.

Kekeliruan ini telah digunakan sebaik mungkin oleh Anwar dalam percaturannya untuk menjadikan malaysia sebagai satu republik dan beliau sebagai presiden pertamanya.

Percayalah bahawa agenda menghancurkan sistem Beraja ini adalah salah satu AGENDA BESAR Zionis yang hanya mahukan satu Raja bertakhta iaitu mereka sendiri.

lihatlah bagaimana mereka menghancurkan semua keluarga diraja Eropah dan Islam di Timur Tengah dan Turki.

Malaysia sudah lama menjadi idaman mereka dan kini mereka sudah menjumpai kuda Trojan yang terbaik untuk melaksanakan rancangan durjana mereka.

Anwar masih lagi dilihat sebagai seorang yang beragama walaupun sudah didapati bersalah meliwat, satu perbuatan yang cuckup keji dan terkutuk di sisi Islam. Kini pengikut Saudara Anwar sudah mula mengatakan; biarlah jika dia meliwat sekali pun, itu hak peribadi dia...

sumber - kita anak melayu


Tiada ulasan: