MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

9 Sep 2009

Anwar Atarturk : Dr. Asri bidas pihak bersekongkol dengan DAP

Oleh Tomyampoktek, AIDCclub

“Saya amat berdukacita, sikap sesetengah tokoh DAP yang amat tidak menghormati perasaan orang Islam”. Kata mantan mufti Perlis Dr. Asri Zainal Abidin merujuk kepada segala senario dan perkembangan politik yang berlaku di Malaysia.

Hari ini kita menyaksikan pemimpin-pemimpin DAP telah mula memainkan isu perkauman bagi meraih sokongan kepada parti tersebut sambil memburukkan pihak lawan dengan pelbagai cara.

Sambil mengkritik tindakan orang islam yang bersekongkol dengan DAP dan membiarkan perkara itu berlaku tanpa ditegur dan diambil tindakan.

“Apatah lagi mereka disokong oleh sesetengah pihak yang ‘lantang tidak seimbang’ yang bernama muslim yang berlunak dengan mereka dan seakan membiarkan keadaan ini berlaku” kata tokoh agama itu didalam blognya.

Selain itu Dr. Asri juga seakan membidas golongan yang mengaku muslim yang berada bersama dengan DAP yang hanya hanya ‘garang dan cengih’ sesama orang muslim, tetapi membiarkan orang lain (DAP) membelasah muslim secara biadap, seperti yang terakhir mereka lakukan dengan menghina Dr. Redhuan Tee, ekoran pandangan terhadap anak luar nikah Teoh Beng Hock dan tunangnya.

Umum mengetahui selain isu hinaan terhadap Dr.Ridzuan Tee, anggota parlimen Jelutong (Jeff Oii) juga telah menghina Islam apabila mengaitkan NGO JIM dengan pengganas. Manakala di Selangor Roniu Liu pula telah mengangu kerja-kerja perampasan minuman keras sambil mengeluarkan fatwa baru bahawa bir bukan minuman keras.

Sambil menyatakan rasa kesalnya dengan keadaan itu, beliau menjelaskan senario itu berlaku mungkin disebabkan kegilaaan kuasa yang diperolehi selepas pasca pilihanraya 2008 dan memperolehi mandat memerintah 5 buah negeri, hingga sanggup mengenepikan semangat ukhuwah dan akidah islam.

sumber - tomyampoktek


Tiada ulasan: