MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

11 Ogo 2009

Mohon GUGUR seluruh pasukan Pendakwaan pula... Saiful Bukhari

Dari Utusan

KUALA LUMPUR 11 Ogos - Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini memfailkan permohonan semakan kehakiman bagi mendapatkan perintah perisytiharan agar barisan pendakwa raya sedia ada dikecualikan daripada mengendalikan pendakwaan kes liwat bekas pembantu yang dihadapinya.

Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu memfailkan permohonan untuk mendapatkan kebenaran membuat semakan kehakiman itu di pejabat pendaftaran Mahkamah Tinggi (Bahagian Rayuan dan Kuasa-Kuasa Khas) di sini pada pukul 11.35 pagi ini.

Dalam permohonan itu, beliau menamakan Peguam Cara I, Datuk Idris Harun; Peguam Cara II, Datuk Mohd. Yusof Zainal Abiden dan barisan Timbalan-Timbalan Pendakwa Raya, Datuk Nordin Hassan, Mohamad Hanafiah Zakaria, Wong Chiang Kiat, Shamsul Sulaiman dan Noorin Badaruddin sebagai pihak responden.

Turut dinamakan sebagai responden ialah Pendakwa Raya dan kerajaan Malaysia.

Menurut kenyataan akhbar peguam belanya, Sankaran Nair, permohonan itu difailkan kerana Peguam Negara, Tan Sri Abdul Gani Patail didakwa bertindak berat sebelah dan prejudis dalam pendakwaan kes itu memandangkan terdapat laporan polis dibuat terhadap Abdul Gani oleh Anwar. - Utusan

[Ulasan] Tiada kesudahan. Begitulah dolak-dalih terbaru tertuduh bagi melengahkan perbicaraan ini lagi. Beliau harus sedar bahawa seluruh rakyat sudah muak dengan semua dolak-dalihnya. Tidak kira sama ada yang percaya atau tidak, rata-rata mereka tidak sabar mahu Perbicaraan Utama dijalankan secepat mungkin bagi mengetahui kebenaran sebenar. Sudah setahun lebih ia ditangguh atas pelbagai sebab dan alasan.

Memetik luahan seorang sahabat saya di Facebook mengenai dolak-dalih terbaru ini; "Mungkin selepas ini dia akan minta gugurkan juga hakim dan bangunan mahkamah itu" . Seorang lagi; "Anwar nak gugurkan hakim serta pendakwaraya. Nak senang, Anwar lantik diri dia sendiri aje jadi pendakwaraya dan hakim. Tapi Anwar boleh buat macam tu kat tanjung rambutan."

Setiap permohonan akan memakan masa dan helah seperti ini hanya dibuat bagi melambatkan perbicaraan, boleh rujuk artikel yang ditulis oleh Tun Dr Mahathir, disini..

Walaubagaimanapun, seperti yang saya nyatakan di artikel Penantian:Hari ke-400; "Hari ini hari yang ke 400, biarlah hari yang ke 500, 600, 1000 sekalipun saya tetap akan tunggu dan bersabar".

Kepada DS Anwar Ibrahim, janganlah selepas ini anda mempersalahkan orang ramai jikalau mereka bersikap prejudis(percaya saya diperlakukan sedemikian oleh DS) kerana sikap dolak-dalik Datuk Seri kini jelas bertentangan dengan prinsip DS sebelum ini iaitu ''LAWAN TETAP LAWAN''. Berani kerana benar, takut kerana..........

''Justice delayed Is Justice denied''
William E. Gladstone

Setiap yang berlaku itu pasti ada hikmahnya, Kepada Allah saya berdoa dan berserah..

Yang HAK pasti berdiri, Yang Batil Pasti Jatuh!

SAIFUL BUKHARI

sumber - mohdsaifulbukhari


1 ulasan:

Shamsul Yunos berkata...

PAda pendapat Saya peguam Anwar guna hujah bodoh...
nak tahu kenapa?

baca blog saya

http://marahku.blogspot.com/2009/08/anwar-running-scared-and-kit-siang.html