MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

25 Ogo 2009

Anwar nafi jumpa Najib di Putrajaya

Oleh G. MANIMARAN

SEBERANG PRAI: Ketua Umum Pakatan Rakyat, Datuk Seri Anwar Ibrahim menafikan laporan media bahawa beliau telah mengadakan pertemuan dengan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd. Najib Tun Razak di Putrajaya baru-baru ini.

Ketua Pembangkang di Dewan Rakyat itu berkata, beliau pernah bertemu dengan Najib, misalnya di bangunan Parlimen sebelum ini, bukannya baru-baru ini.

"Siapa kata (saya bertemu dengan Perdana Menteri)? Adakah Datuk Seri Najib berkata begitu?" kata beliau selepas mengundi di pusat pengundian Sekolah Kebangsaan Seri Penanti, Permatang Pasir pagi tadi.

Portal Malaysian Insider melaporkan kononnya Anwar yang juga Ahli Parlimen Permatang Pauh telah mengadakan perjumpaan secara peribadi dengan Najib di Seri Perdana, Putrajaya.

Laporan itu menyebut Najib menyatakan kesediaan untuk bekerja rapat dengan pembangkang. Dilaporkan Najib mahu menyampaikan mesej bahawa sebagai Perdana Menteri beliau sanggup untuk bekerjasama dengan pembangkang.

Pertemuan kedua-dua mereka dipercayai berlangsung kira-kira sejam.

Terdahulu, Anwar bersama isterinya, Datuk Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail yang juga Presiden Parti Keadilan Rakyat mengundi di Sekolah Kebangsaan Seri Penanti kira-kira pukul 8.30 pagi.

Pilihan raya kecil ini melibatkan calon PAS, Mohd. Salleh Man, 52, dan calon Barisan Nasional, Rohaizat Othman, 38.

Ia diadakan berikutan kematian penyandangnya, Datuk Mohd. Hamdan Abdul Rahman daripada PAS pada 31 Julai lalu.

Mengenai perjalanan pilihan raya, Anwar berkata, beliau berpuas hati dengan jentera Pakatan Rakyat kali ini.

"Yakin bahawa calon Salleh Man boleh menang dengan majoriti yang memuaskan. Saya berharap SPR akan menjalankan proses pengundian dengan baik," katanya.

sumber - mstar


Tiada ulasan: