MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

17 Ogo 2009

Anwar bukan pengkhianat



Oleh Korban Demokrasi

BISMILLAHIR-RAHMAANIR-RAHIIM

Adalah satu kekhilafan atau kesilapan yang sangat memalukan jika kita mengkaji falsafah perjuangan Anwar Ibrahim dan kemudiannya mengecap beliau sebagai seorang Pengkhianat dengan sewenang-wenangnya.

Yang pasti, dari kesekian perjuangan yang dilaluinya terutamanya pada akhir-akhir ini, adalah jelas bahawa Anwar Ibrahim tidak pernah mengkhianati perjuangannya untuk mencontohi keperibadian dan kemusnahan yang telah dibuat oleh Jamaluddin Al-Afghani Al-Shi'i Al-Masuni laknatuLlah 'alaih [klik].


Anwar Ibrahim tidak pernah mengkhianati kesetiaannya kepada aliran pemikirannya yang diyakininya sebagaimana di bawah;

1. Anwar Ibrahim percaya bahawa Program Pendemokrasian adalah merupakan jalan terbaik bagi melahirkan Kebebasan yang sebaik-baiknya di Dunia Islam; [klik]

2. Program Pembaharuan Islam yang dipelupur oleh Anwar Ibrahim ini diyakini oleh beliau sebagai satu kesinambungan kepada gerakan-gerakan pembaharuan yang telah lama berlaku di Dunia Islam sejak dari Abad ke 19 lagi; [klik]

3. Anwar Ibrahim meminta sokongan Barat; Amerika dan sekutu-sekutunya, agar 'memberi bantuan' kepada Pertumbuhan Demokrasi dan keterbukaan agar ianya berkembang-biak dengan sebaik-baiknya di Dunia Islam; [klik]

dan seterusnya,

4. Anwar Ibrahim mengiktiraf dan mengagumi pembangun-pembangun serta pendiri-pendiri idea-idea Demokrasi Islam [klik], Reformasi Islam [klik], Feminis dan Kebebasan [klik] iaitu Abdul Rahman Al-Kawakibi, Riffat At-Tahtawi, Taha Hussein serta Radin Ayu Kartini.

Sultan Abdul Hamid 11, Khalifah Uthmaniyah terakhir Turki(kiri). Mustafa Kamal Ataturk, Bapa Demokrasi pertama di Turki.


5. Anwar Ibrahim berpendirian bahawa Khilafah Islamiyyah Othmaniyyah [klik] adalah merupakan sebuah Regim Despotik [klik] yang bermaharaja lela kezalimannya serta penindas.

6. Anwar Ibrahim percaya bahawa orang-orang Islam dan Amerika adalah rakan sekutu secara tabii dan persekutuan ini wajib diteruskan bagi menjadikan Dunia Islam kembali selamat untuk demokrasi.

7. Anwar Ibrahim menanggap bahawa mereka-mereka dari kalangan Ummat Islam yang memiliki pendirian seperti Sheikh Usamah Bin-Ladin hafidzahuLlah dan sahabat-sahabat beliau sebagai insan yang menjadi pengganas disebabkan ketiadaan kebebasan yang diberikan kepada mereka. [klik]

)

Osama Laden



8. Anwar Ibrahim menuduh Sheikh Usamah Bin-Ladin hafidzahuLlah dan sahabat-sahabat beliau sebagai pembiaya keganasan dan pembunuhan serta pembawa kemusnahan.

9. Anwar Ibrahim amat kagum dengan gagasan-gagasan ‘ilmiah, sains, falsafah dan sastera [klik] dengan mengambil Ibn Sina sebagai contoh ahli falsafah yang dikira oleh beliau sebagai antara produk terbaik yang patut diteladani oleh Ummat Islam.

Dan sebagai tambahannya, Anwar Ibrahim juga sangat setia untuk bertemu dan sehati-sejiwa dengan kawan-kawannya [klik] dari kalangan pembunuh-pembunuh Ummat Islam Sedunia.



Dan, Anwar Ibrahim sungguh tidak pernah mengkhianati perjuangan kekasih-kekasihnya seperti Obama dan Yahudi Soros [klik].

George Soros



Di waktu yang sama Anwar Ibrahim, juga sangat setia dan tidak pernah mengkhianati bahkan juga menuruti amalan-amalan Pluralistik Agama seperti yang diamalkan oleh kawan-kawannya di Jirat Tokong Cina [klik] dan bersedia mengizinkan Allah [klik] diguna oleh para penyembah berhala Kristian [klik].

Doa' TokPakir;
Allahumma inna naj'aluka fi nuhuri a'daaina
wana'uzubika min shururihim
Allahumma baddid shamlahum
wa farriq jam'ahum wa shattit kalimatahum
wa zalzil aqdamahum
wa sallit 'alaihim kalban min kilabik
Ya Qahhar Ya Jabbar Ya Muntaqim
Allahumma ya munzilal kitab
wa ya mujriassahab
wa ya hazimal ahzab
ihzimhum wansurna 'alaihim
ihzimhum wansurna 'alaihim
ihzimhum wansurna 'alaihim

WALHAMDULILLAHI RABBIL 'ALAMIIN
TokPakir

sumber - korban demokrasi


8 ulasan:

LaNN berkata...

Helo ACID,

Siapa sbnrnya anda ni?
Buat blok guna nama org lain.
Tak pn kalo da xsuka Anwuar Ibrahim, guna lar nama yg lg jelas nak mengutuk dia. Konon mcm Anwar punya blog lar. Adik aku pn bleh pk.

Tu tak pa lar, tpulang. Tapi yg peliknya siap mtk sumbangan untuk server. Dalar pakai blogger, blog dr google free, domain pn free. nak byr apa. ada wartawan n staff yg nak byr gaji ke?

Kalo brani luluskn lar ulasan ni.

cik kiah berkata...

Woii LaNN...

meh aku nak kasitau kau sket..

suka ati la nak guna nama sapa pon,ko ingat anwar attartuk ko tu sorang ker nama anwar.

memang ler blogspot ni free...ko tak reti membaca ker, server ngok..server ngok..free ke menatang tuh?ko ni kalau tak tahu bab2 menatang server nih tak payah nak komen ler,buat malu kote ko jer.anak buah aku umoq 4 tahun pun lg terror dr ko.sekali cakap dah faham.

kalau ada staff /wartawan yg nak dibyr gaji ko nak berkhidmat ngan kami ker?apasal ko tak tanya bapa attartuk ko tu dapat duit dr mana wat byr gaji staff,wartawan,tukang urut dia,pencacai2,pelakon aksi stunt dll yg tak tertulis...sekurang-kurangnya duit yg kami dpt dr sumber halal...tak macam bapak attartuk ko tu dpt dr amerika syaitan.duit tak tahu dr sumber mana,mungkin jual arak kot!!!

aku tengok..blog2 belah ko tu bukan main lg minta sumbangan jugak.apasal ko tak bising2.bukak blog 2 ari,dah mula letak akaun bank.apa barang...takde duit nak bayar bil internet ker??ingat buat blog ni tempat minta derma ker??boleh kaya cepat la kot..

dtg umah orang buat taik pulak.nah,amik balik taik ko nih,dah ler bau busuk,suka2 ati nak ajar orang.lain kali jgn suka2'berak' merata2...

Mohd berkata...

Btol jugak tuh.
Pasal pencacai anwar salu cakap kalau blog kutuk anwar nih semua dibayar kerajaan.

Kalau btl blog yg kutuk anwar semua dibayar kerajaan, mesti ader bukti duit tuh keluar dari mana masuk kemana kan.. So ini bukti yg AIDC adalah indipendent dan bermotifkan anti Anwar serta perjuangan2 songsang Anwar itu.

Aku bukan ahli, tak pernah register sama AIDC. tapi aku dah lama mengikuti perkembangan kat blog nih. Aku baca Harakah, Malaysia kini, Anwar blog (tapi lately blog anwar takle masuk), dan aku dapati berita dari AIDC adalah lebih telus dah tidak berat sebelah. Berbanding Harakah mahupun blog PKR atau malaysia kini yg hanya penuh dengan cerita benci membenci serta kata2 hasutan yg langsung tiada bukti dan fakta.

Tgk saje 16sept. Mana? tipu ker?
Dulu cakap Ader bukti Najib membunuh. Aku pun setuju pembunuh harus dibawa ke muka pengadilan. Tapi mana buktinya? RPK yg dulu bising2 tuduh2 cakap ader bukti semua pun suda kecut telo lari. Kabinet ikan busuk lah ape lah.. mcm2 lagi cerita dari puak pembangkang yg busuk2 sebenarnyee.

Nampaknya Moderator mmg berani kerana meluluskan komen si Lann nih. Tapi si Lan ni berani ke nak munculkan diri dia? atau hanya mampu komen sambil menyuruk dibelakang monitor saje? Tapi di dunia nyata adalah pengecut sebenarnya.

Saya sarankan geng AIDC buat lah open session dengan Lann. nak sembang, nak tanye, ape yg tak puas hati sila kemukakan depan2. Face 2 face. baru gentle dan ader telur.

BUT I DOUBT IT LAH. PASAL PENCACAI ANWAR SEMUA HANYA TERER CAMPAK BATU DAN SOROK TANGAN

LaNN berkata...

Aku saja gertak da melenting.
Tu lar korg kn. cmner aku nak pcaya.
Aku xsuka org yg xtrim smpi xsempat nk tarik nafas. sbb ckp mst ikut sedap.

Cik kiah oi. aku org IT. aku tau lar. sbb aku tau lar aku tny. blogspot free. domain free sbb domain still guna blogspot.com. org lain xpyh lak nak server2 nih. tgk jenis application, kalo mcm korg mestila xperlu server. cmner ko bleh ada server. org guna server mesti guna web n domain sendiri. 'server' yg ko katakan mesti letak kat ofis sendiri. kalo PC kat ofis ye lar. kalo setakat nak simpan artikel, backup pc kat uma aku pn bleh. mana ada nak guna 'server'.

Aku ni da lar xphm menda ni blog ni. nak kena baca 2..3 blog br phm. ada chat box, besembang xda kaitan. xda description/summary, org2 yg br masuk nak kena amik masa nak phmkn blog ni pasey apa.

kiah2, kalo ada org dtg nak gertak tu pro anwar ke? tu lar tanggapan sempit ko tuh. kalo aku org anwar pn uat per aku nak menyebok kat cni. bung karen je. uat sakit jari aku nak clik2. da tntu org dtg cni org yg baca. lantok lar pro ke xpro ker.

Itu lar, ketelusan tu aku xpasti lar. tp dr segi xtreamisme aku da tau da. aku lg suka penulis yg open, berpandangan dr smua sudut, biar lar nak tunjuk fact anwar xbetul, tp xder lar nak mengutuk je. sbb telebih xtrim ni suka tambah2...

cik kiah berkata...

Kpd saudara LaNN....

meh aku ajar ko sket bab2 IT nih.Aku rasa kan,ko ni bukan base IT.Kalau ko tu base IT takde ler dungu sgt pengetahuan ko kan.Sever free ngan berbayar pun ko takleh nak bezakan.

senang citer ler, ko g tanya anwar..kenapa dia pakai server gak..anwaribrahimblog.com,napa dia tak pakai jer blogspot yg ko dok bising2 tuh!!mesti ada sebabnya kan!!

ko tau tak,kalau ada server sendiri,ko boleh backup ko punya artikel berjuta2,video,gambar & semacam mak nenek yg ko nak simpan.kalau ko pakai blogspot/benda free ni,ko blh ker buat semua tu?mesti ada limitation kan?contoh paling mudah la aku bg kat ko, masuk tandas pun kena bayar gak bro.kalau tdk mana dia nak byr bil air & tisu tandas yg ko nak guna tuh.

siapa yg tak suka benda free bro!!!

tak kiralah ko sokong siapa,yg aku tahu pencacai2 anwar ni tak reti & paham kalau ckp baik2...tulisan ko tu open sangat ker.awal2 lagi dah prejudis.baik ko baca balik apa yg ko tulis mula2 tu.siapa sebenarnya xtreme ni????

>>kalo setakat nak simpan artikel, backup pc kat uma aku pn bleh. mana ada nak guna 'server'>> aku nak tanya,berapa besar ko punya ram nak tlg backup kami punya artikel??blh ker computer ko tu buat dugong oii???kalau ada server,dgn ko sekali aku leh backupkan.lps tu baru ko tu apa itu fungsi server.

satu lg,ko tau tak kos nak beli server ni berapa?domain tu murah jer bro?nak cabelling lagi?nak pasang firewall lg?nak kasi mendalah tu sejuk lg?ko tau tak apa yg diperlukan utk menghidupkan satu2 server nih?mcm ko jgk ler,kalau nak hidup kena bg makan,minum,pakai....baru leh jalan & mengata org sana sini.

mendalah tu pun sama gak ler dugong oii..kalau takder benda2 yg aku sebut tu,takleh nak fungsi jugak ngok. lg cth paling senang aku bg kat ko,kalau ko ada kereta,tp takde minyak,boleh ke bergerak???

pantang aku kalau org tak tahu tapi buat2 tahu mengalahkan org yg lebih tahu.ni lah orang kata,cerdik tak boleh ditumpang...bodoh tak boleh diajar!!!!

LaNN berkata...

Ai cik kiah panas ke?

xtrim tak xtrim, tp saper guna kata kesat?

anwar tu suka dia nak guna anwaribrahimblog.com. Dia byr domain tu. skung ni ko yg xreti domain tu apa. tgk lar blog ni. apa domain dia? kn free tu. smua content upload ke blogspot. jd apa masalah nak byr server. org byr server nak ada web sendiri, blog sendiri, domain sendiri. tu lah namanya web hosting. kalo stakat simpan, thumbdrive aku pn bleh, external HDD aku pn xpenuh2 lg. xcukup IT ker explanation aku. xda lar mcm cik kiah tu, dok kt org, tp ckp IT pn ntah mcm ner ntah.

tgk link2 ACID lain, aidcnews.blogspot.com, faq-aidc.blogspot.com, aidc-tv.blogspot.com, aidc-editor.blogspot.com, aidcclub.forumotion.net, bnyk lg. smua free beb.

Masalahnya aku ke, saper2 org lain ke, ada blogspot gak. free jek. kenapa nak mtk donate lak. cik kiah oi, da pnah uat blog ker? da pnah post? da pnah upload? nak tembak2 org.

Aku ada gak server. dr hosting smpi ke dedicated server. tp server ni bubuh web2 yg power2 dr design smpi ke system. br lar value for money.

Aku br cek, image pn kalo tak upload ke blogspot, letak kat flickr.com, photobucket.com. xfree namanya? video pn letak kat youtube. hm... aku pn xtau lar apa server dia pki.

Aku ni bkn apa, nak realizekn saper2 yg xfhm IT nih. kalo da blog mcm ni kn leh manage dgn free. kalo ada nak sgt ada server atau hosting, uat lar cara yg npk berbayar, design xcantik pn biar lar proper, tak guna blogspot flicker, photobucket. Youtube xpa lg. lg bgus ada flash video player, independent dr youtube. Tp application stakat mcm ni mmg sesuai kat blogspot je & free.

cik kiah berkata...

Lantak ko ler laNN...sapa yg panas bontot ni...aku ke ko nih???huahua...ilek la brader,sajer nak test telur ko tu,jantan ker jambu!!not bad jugak ko nih ekk...

Hahaha...pandai pun ko..aku saja nak test IQ ko pasal server nih...ropa2nya ada server...so,apasal ko bising2 lg.ooo...kalau org lain nak beli server ko marah,ko beli server org tak kisah pun.nampak sangat ko nih jaki.tak baik tau ada perasaan camtu.

abis tu,kalau semua free,apasal ko tak guna blogspot jer.apasal pulak ko g beli server tu?atau ko ni pengumpul server kat umah ko.kot2 nak wat muzium server la.so,kalau ko dah beli server tu ko pun tau ler apa advantage nya kan!!!

aku bg cth mudah lg la kat ko ni...
kalau ko ada syakt..mula2 ko buat kecil2 jer,daftar pun atas nama Enterprise jer.Tiba2 sykt ko maju & kukuh.Pastu ada plk nak syer dlm sykt ko.Takkanlah ko masih nak h=guna lg Enterprise.Mesti ko nak tukar dia ke SDN BHD / BHD kan??barulah ada class ngan sykt ko yg besar tu.

Dlm hal ni pun sama jgklah dugong oii...kalau ko berduit,takkanlah ko nak kongsi kete ngan org lg.mesti mau beli kete sendiri kan!!!kalau ko ni jenis kedekut hj bakhil..aku tak tau lah.

kalau ko taknak bagi sumbangan tak payah bising2.buat org meluat jer kat ko nih.org nak beri sumbangan ni yg betul2 ikhlas...takder berkokok satu alam maya.

aku malas dah nak layan orang macam ko ni yang letak otak kat kepala lutut.tp kan,aku nak ucapkan tima kasih byk2 kat ko..wlpun ko dok mengata blog ni mcm2..tp ko tau semua apa contents blog ni.malu ker nak mengaku ko pun selalu bukak blog ni???huahuahua....kesian kat ko ekk...atau masa ko nak baca blog ni,kena nyorok bawah katil,takut org nampak.bahaya sangat ker blog ni dugong????

LaNN berkata...

Npknya xpahe lg kiah ni.
Kalo da xtau xyah lar nak bg contoh menda tah. server aku msg2 ada cmpny sndri. smua berbayar n ada system yg cngih. thats y dia byr. korg ni xpki server pn. aku skali bk pn da tau. so totally free menda lg nak budget. Masalahnya korg ni masih 'tompang kete org', 'mana ada kete sndri'. smua pki free dr blogspot, byr pekebenda. pahe xpahe.
Mangkuk ayun ni xpahe aku br tgk blog yg bebelit ni. content kalo best, edit ngn btul xpa gak. aku br tgk post yg ni, sbb tu aku comment. lantok la kiah cakap pn xpndi. uat assumption sndri, xbtul lak tu. cmni kalo ko ada tulis blog mmg sedih lar saper yg baca tu. uat pnat aku follow comment ni jek. lantok lar.