MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

28 Jul 2009

Inkues Teoh : Malik Imtiaz dilantik peguam kerajaan SelangorKerajaan Negeri Selangor memutuskan Malik Imtiaz Sarwar sebagai peguam rasmi mewakili negeri Selangor untuk mengikuti prosiding inkues kematian setiausaha politik exco Selangor, Teoh Beng Hock.

Keputusan pemilihan Malik Imtiaz diumumkan oleh Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim hari ini.

Malik juga akan mewakili negeri Selangor dalam siasatan suruhanjaya diraja yang ditubuhkan untuk mengkaji peraturan soal siasat SPRM.

Siasatan itu bagi menentukan sama ada berlaku pencabulan hak asasi semasa proses soal siasat terhadap mendiang.

Abdul Khalid berkata, kerajaan negeri tekad untuk memastikan hak-hak mendiang Teoh dan keluarganya serta pegawai kerajaan negeri yang akan memberi keterangan dikedua-dua prosiding itu, terbela.

Malik sebelum ini dikenali sebagai peguam memperjuangkan hak asasi manusia, khususnya berkaitan dengan pertukaran agama (murtad) antaranya seperti kes Lina Joy. Beliau juga merupakan aktivis Interfaith Council (IFC) yang pernah menjadi kontroversi kerana usaha mewujudkan persamaan agama di negara ini

sumber - AIDCNews


Tiada ulasan: