MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

2 Jun 2009

Kickdefella vs MSO : Husam Musa Timbalan Presiden PAS ?Oleh NTAnwar, AIDCclub

Sebelum ini saya telah menyentuh berkenaan MSO dan Kickdefella dalam tulisan saya bertajuk " Senjata Terakhir : Husam Musa pasti menang Timbalan Presiden PAS"

Susulan artikel itu telah menyeret polemik antara Kickdefella (penulis upahan Husam) dengan MSO (penulis anti Husam) khusus berkenaan projek Jihad Ternak, Kambing Japnapari yang mengalamai kerugian besar dan membazir wang kerajaan negeri.

Saya bercadang membuat susulan lanjut khusus berkenaan artikel itu, tetapi buat masa ini eloklah diberi tumpuan kepada debat antara penyokong Husam dan anti Husam terlebih dahulu.

Artikel Kickdefella Klik di sini

Benarkah Husam Sedang Menyabung Nyawa?

Di dalam artikel bertajuk “Husam’s Fight For Survival” di dalam The Star hari ini, antara lain ianya melahirkan kegusaran yang mungkin akan dirasai sekiranya Haji Husam Musa tewas di dalam pertandingan tiga penjuru jawatan Timbalan Presiden PAS.

Artikel itu juga memetik tajuk temuramah antara Husam dan Berita Harian semalam yang bertajuk “Saya sedia kalah dalam pemilihan PAS”.

Hakikatnya, bukan sahaja Husam sedia untuk menghadapi kekalahan, tetapi Husam bermula dengan tewas dan besar kemungkinannya berakhir dengan kekalahan.

Memang Husam ramai tukang kempen, terutamanya di internet, contohnya blog ini sendiri. Tetapi kebanyakan tukang kempen Husam berkempen atas dasar mahukan perubahan dan bukan mahu menjatuhkan sesiapa.

Tetapi mereka yang tidak mahu Husam menang walaupun mungkin tak banyak tetapi amat berkesan terutamanya di internet. Mereka ini, kebanyakannya berselindung di sebalik nama samaran dengan hanya seorang dua menggunakan identiti sebenar, taktik mereka adalah mudah, hapuskan Husam waima apa cara sekalipun.

Apa cara sekalipun itu termasuklah menggunakan fitnah dan mencipta cerita yang bukan-bukan.

Dalam temuramah dengan Berita Harian, Husam dipetik berkata,

"Sesetengah pihak mendakwa blog (yang memburukan saya) ini didalangi kumpulan di pejabat Jalan Raja Laut (Ibu Pejabat Pas), tetapi saya tak pasti adakah mereka, ahli parti atau orang luar di belakang blog ini"

Namun apa yang pasti, satu nama telah disebut oleh pihak media massa sebagai orang yang sering menghubungi mereka untuk memberitahu mereka bahawa Husam akan kalah kerana pencalonan yang diterimanya sedikit. Orang yang samalah yang mendedahkan kepada media jumlah pencalonan yang diterima untuk kesemua dicalon bertanding jawatan Timbalan Presiden. Sesuatu yang tidak patut dilakukan apabila ianya dianggap sulit. Malangnya, orang ini berkhidmat dengan pucuk pimpinan parti dan ini membuatkan seolah-olah pucuk pimpinan parti merestui perbuatannya walaupun kita yakin tidak sama sekali.

Antara yang paling ketara memfitnah Husam ialah blogger Mohd Sayuti Omar atau menurut saudara Rozali Ahmad, di panggil dengan jolokan Imam as- Souti oleh Abangnya Ahmad Laksamana Bin Omar yang mengaku dirinya tuhan dan memanggil Rasulullah S.A.W sebagai Mamat Syariat yang jahat, penipu harta benda Mek Jah (Saidatina Khadijah r.a). Fitnah Sayuti bermula apabila Husam enggan campurtangan menyelesaikan kemelut antara syarikat milik sahabat Sayuti, Dato’ Amin Pipet dengan Akademi Pembangunan Keluarga Bahagia Berhad (APKB) berhubung isu Jihad Ternak atau lebih terkenal dengan nama Jamnapari. Dan fitnah ini dijunjung oleh segelintir pemimpin PAS yang tidak sebulu dengan gaya pentadbiran Husam.

Sahabat Sayuti itu, didapati telah tidak berlaku jujur dalam berurusan dengan pihak APKB dan program Jihad Ternak. Lalu usaha diambil mengikut saluran yang tepat untuk menghentikan penerimaan bekalan darinya.

Sayuti berusaha memujuk Husam supaya campurtangan di dalam urusan itu. Apabila gagal didalam memujuk Husam campurtangan supaya keputusan menyebelahi sahabatnya, Sayuti berusaha pula memujuk Husam supaya campurtangan didalam urusan pembayaran pampasan yang diminta.

Sekali lagi Husam tidak mahu campurtangan, lalu Sayuti memulakan ugutan terhadap Husam dengan berjanji untuk menulis pelbagai tuduhan ke atas Husam sehinggalah Husam campurtangan menyelesaikan urusan pampasan itu. Tetapi Husam tekad dan tidak tunduk.

Lalu mulai detik itu Sayuti mula menulis artikel-artikel yang diharap dapat membebankan Husam. Sayuti kemudian beralih kepada menjaja tuduhan demi tuduhan. Malangnya tiada sebarang tuduhan itu dibekalkan buktinya.

Sayuti berkali-kali berjanji akan mengeluarkan bukti tetapi kemudian senyap begitu sahaja. Antaranya ialah apabila Sayuti menuduh Husam telah mengambil seorang perempuan cina sebagai isteri kedua secara rahsia. Ianya cukup berkesan sehinggakan Annuar Musa ditengah-tengah malam menghantar sms tahniah kepada seorang wartawan kanan akhbar berbahasa Inggeris.

Sayuti kemudiannya berjanji untuk mengeluarkan bukti termasuk saksi nikah dan salinan surat nikah. Apa yang berlaku bagaimanapun berlainan sekali. Bukti tidak dikemukakan, sebaliknya Sayuti menghantar sms damai pada Husam yang antara ayatnya seperti berikut,

“As’kum biar apa anggapan sdr pd saya, saya takan membawa rasa kecil hati selamanya. Mulai jam 11 malam tadi (akhir 2007) saya tamatkan segala aktiviti melepas geram dan kritikan pd sdr.”

Begitulah kerenahnya, sendiri bikin perang, sendiri isytihar damai.

Namun serangan Sayuti semakin menjadi-jadi semula apabila dia mula rasa akar umbi PAS mahukan Husam menggantikan YB Ustaz Nasharuddin Mat Isa sebagai Timbalan Presiden. Maka sendiri isytihar damai, sendiri perang semula.


Masalah Sayuti ialah berhubung Jihad Ternak.

Maka blog ini hari ini mengambil inisiatif untuk mencabar Mohd Sayuti Omar berdepan dengan wakil Akademi Pembangunan Keluarga Bahagia Berhad di sebuah forum terbuka yang sedia saya anjurkan bagi semua yang berminat tahu apa sebenarnya yang berlaku di dalam isu Jihad Ternak.

Ustaz Zulkifli Yaacob, wakil Akademi yang terlibat dari awal dengan Jihad Ternak Sdn Bhd telah menyatakan persetujuan untuk tampil dalam forum terbuka ini.

Pihak Akademi juga sudah memberi kebenaran untuk blog ini menyiarkan dokumen-dokumen dan kertas sebut harga berhubung dengan urusan kambing Jamnapari. Ia juga akan membuktikan jumlah wang yang sudah pihak Akademi bayar kepada sahabat Sayuti seperti perjanjian awal perniagaan.

Dengan Nama Allah, saya mengambil tanggungjawab untuk mempamerkan dokumen-dokumen itu. Para pembaca boleh menafsir sendiri dengan membuat kajian harga pasaran kambing Jamnapari.


Husam Tewas?

Ya. Husam bersedia untuk tewas dan diharap semua pihak, baik ahli PAS maupun penyokong dan peminat PAS dan Husam bersedia untuk menerima hakikat ini.

Apa yang mampu dilakukan sekarang hanyalah supaya Husam tidak tewas kerana fitnah. Biarlah perwakilan tidak mengundi Husam kerana menolak idea dan matlamatnya dan bukan kerana termakan fitnah.

Terima Kasih.

Artikel MSO . Klik di sini

Jawab Kickdefella 1

Bila Kuda Juga Sakit Kepala

MESKIPUN hebat dan gagah sang kuda perang tetapi kalau habuk banyak dan jalan berbinggung-binggung ia bisa menjadikan sang kuda tunggangan itu boleh sakit kepala dan kelabu mata serta hilang fokas juga. Biasanya sebagai makhluk jadian, kita terpaksa akur kepada sunatullah, mengenai kelemahan dan kenaifan kita sebahagi makhluk baharu.

Begitulah yang dapat saya lihat apa yang berlaku ke atas blogger bernama Kickdefella atau (Syed, entah syed apa), sehari dua ini. Beliau yang menjadi tukang tulis berbayar secara rasmi kepada si baju petak-petak merah nampaknya tidak senang duduk.

Seolah-olah dia pula yang bertanding nak merebut jawatan timbalan presiden Pas. Biasalah orang bersahabat kena saling merasa macam paha kanan dicubit paha kiri kena merasa sakit juga.

Sebenarnya saya tidak pernah menyentuh hal blogger ini. Seurat rumput dihalaman rumahnya pun saya tidak pernah menyentuhnya. Malahan blog dia pun saya tidak tengok. Cuma akhir-akhir ini apabila beliau ‘memadah’ saya menjenguk ke blognya maka saya melihat meskipun malas untuk berbuat demikian.

Tetapi kerana dia sudah memula maka saya akan mengikut rentaknya. Kata orang kalau orang menjual, dayus sangatlah kalau kita tidak membelinya. Apa lagi kalau yang dijual itu modalnya dibayar orang. Walaupun tidak ada duit kerana tidak dibayar secara tetap ataupun dikontra dengan berhektar kawasan getah klon, kalau paksa berhutang sekalipun maka saya rela berhutang untuk membeli sesuatu yang dijaja di hadapan rumah. Kesian pula kepada si penjaja kalau kita tidak membeli.

Sebenarnya saya berfikir panjang untuk bersoal jawab dengan sdr Kickdefella ini. Saya berfikir wajarkah saya berdebat dengannya yang mengakui pernah menjadi driver ayah Mohd Amar, Pak Nik Lah ini.

Kerana kritikan saya bukan kepadanya tetapi kepada si baju petak-petak merah. Tetapi bila mengenangkan menjadi driver kepada ustaz bukan bermakna kita juga alim, maka saya rasa terpanggil pula untuk menjawabnya, setidak-tidak untuk memuaskan penjenguk blog saya ini dan memberi petunjuk supaya jadi alim sikit.

Tetapi tidak mengapalah kerana dia adalah tukang tulis berbayar kepada si baju petak-petak merah, propagandis profesional, maka saya sedia menjawab apa yang dibangkitkan. Saya telah jelaskan hal kambing, saya tidak mahu mengusiknya lagi sebab ia sudah lama dan ramai orang sudah tahu. Tetapi kerana ia diminta berbuat demikian maka saya akan cuba menjawab.

Dalam posting pertama Kickdefella mengenai saya beliau ada membuat tuduhan yang saya melakukan ugutan ke atas si baju petak-petak merah. Katanya saya ugut akan menulis buku menghentam tuannya itu kalau tuntutan saya tidak dipenuhui. SMS ugutan itu juga disertakan oleh Kickdefella untuk menyakinkan pembaca otak kemetot. Kononnya dia juga saya ugut. Siapa Kickdefella sampai saya perlu ugut? Dia bukan siapa-siapa kepada saya pun.

Di sini saya minta Kickdefella membuktikan kebenaran dakwaan yang dipostingkan itu. Saya berharap beliau mengemukakan bukti mengenai perkara itu. Jangan menuduh melulu kalau tidak sdr juga jadi macam saya seperti mana sdr katakan itu? Elakkan terkena sifir sdr sendiri, 2 x 5. Jalannya mudah sahaja, beliau boleh minta bil telefon dengan Celcom dan teliti bila dan bagaimana butiran mengenai ugutan saya itu, dan dedahkan dalam blog beliau. Bukan payah sangat. Untuk itu juga buat laporan polis kerana ugutan itu bersifat jenayah. Biar polis siasat.

Kalau setakat hanya mencatat ada SMS begitu, sesiapa pun boleh melakukannya. Saya sendiri boleh buat begitu ianya cukup mudah. Tulis bal-bla dan tinggalkan nombor telefon. Saya juga ada nombor telefon Kickdefella. Tetapi saya rasa saya tidak seAbu Jahal Kickdefella. Tetapi apalah gunakan kalau membuat sesuatu yang tidak benar? Bukankah Pas itu mengajar manusia mengenai dosa dan pahala? Dan bila kita berkerja dengan mualim seharusnya kita juga kena jadi alim-alim kucing.

Kalau tak malu kepada Nik Aziz pun tetapi malulah kepada tongkat gerekoknya itu. Sia-sialah duit Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK) untuk membayar gaji Kickdefella. Ingat duit itu duit rakyat.

Kita boleh berbohong dan menipu anak dan isteri kita. Kita boleh berbohong kawan-kawan kita mengatakan kita minum sirap walhal kita minum arak. Malahan kita boleh berbohong dan menipu Tok Guru Nik Aziz. Tetapi kita sama sekali tidak boleh berbohong kepada diri sendiri. Sebab kalau kita berak bau kohong itu akan bercampur dengan kebusukan tahi.

Biasanya apa yang kita minum itulah juga yang akan kita keluarkan menerusi 'mucung' kencing kita.

Saya berharap kepada Kickdefella yang menjadi jurutulis kepada idola Ahmad al Fateh itu bertanggungjawab. Bersikap jujur dan berkata benar bersertakan bukti sahih. Menulislah apa yang anda tengok dan alami sendiri. Jangan menulis apa yang anda dengar. Naif sangatlah untuk menjadi jurutulis kepada idola Ahmad al Fateh kalau tidak ada kejujuran, keikhlasan dan kebenaran. Hamlau sangatlah kita kalau duduk di pejabat ulama besar tetapi masih bercakap bohong.

Nombor telefon saya ditinggalkan Kickdefella dalam blognya. Tujuanya agar ada orang menelefon saya, menganggu ketenangan saya. Itulah tujuannya, agar saya tidak menulis dan gerun untuk mengkritik si baju petak-petak merah.

Sorrylah... saya bukan manusia lemah dan pengecut. Saya sedia berhadapan dengan sesiapa saja. Saya menulis lebih lama daripada Kickdefella. Maaf. Saya berdepan bukan saja dengan manusia yang bernafsu besar, tetapi saya juga turut mengkritik Istana Kelantan dan Tok Guru Nik Aziz bila saya lihat dia tidak kena. Saya tidak akan berkompromi dengan sesiapapun yang jahat.

Saya tidak jadi penulis kalau saya pengecut. Kalau Kickdefella dicekup polis kerana memasang bendera terbalik dlam blognya saya juga disiasat polis di bawah Akta Hasutan kerana tulis buku kritik Istana. Tetapi nasib saya baik tidak meringkuk dalam sel. Dan saya tidak pernah menjaja kehebatan kita kerana ditangkap polis untuk menunjukkan kita hero.

Walaupun nombor telefon saya ditinggalkan namun sehingga hari ini tidak ada seorang pun menelefon saya bertanyakan hal itu. Nampaknya idea Kickdefella untuk menyusahkan atau menganggu tidur saya tidak menjadi. Dan para pengkritik saya bersifat polong dan hantu juga takut untuk bertanyakan saya secara direct. Mereka hanya berani melempar batu kemudian sembunyi tangan atau pun melindungkan muka seperti watak Mawas dalam cereka Si Zati dan Si Mawas disiarkan TV3 itu.

Bersambung.. [wm.kl. 6:30 pm 01/06/09]

sumber - NTAnwar

Artikel lain berkaitan :

. Grand design besar-besaran Anwar kuasai PAS..

. Benarkah Anwar peralatkan Husam Musa kuasai PAS ?

. Siapa ’pembantu sesat’ hasut Tok Guru Nik Aziz ?

. Konspirasi goncang kerusi Presiden PAS ?

. Anwar sudah pangkah siapa patut ‘dibunuh’ dalam PAS..

. Sekeping foto seribu makna..Walter Chia dan Saifuddin Nasution

. Rasional Erdogan dan PKR benarkan kalimah ALLAH kepada agama lain ?

1 ulasan:

maha2020 berkata...

Pusingan pertama menyaksikan sayuti tewas dalam menjawab kickdefella.Tidak ada apa yang dijawab oleh Sayuti, kecuali tiada bukti ada sms antara sayuti dan husam.

Tugas berat sayuti ada lah untuk menafikan dakwaan Kickdefella berkenaan skandal kambing jamnapari.

Jika ini berjaya,Kickdefella sudah berada dalam keadaan genting.Bila Kickdefella cirit,Husam turut akan terpalit najisnya.