MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

17 Jun 2009

Anwar mohon buang tuduhan liwat

Jun 17, 09 6:47pm
Datuk Seri Anwar Ibrahim menfailkan satu permohonan di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini untuk mengetepikan pertuduhan liwat yang bakal dihadapinya mulai awal bulan depan.

Ketua umum PKR juga menfailkan satu notis usul untuk menangguhkan perbicaraan kesnya yang akan berlangsung antara 1 hingga 24 Julai ini.

Permohonan-permohonan tersebut dibuat oleh peguamnya Sankara Nair di pejabat pendaftar mahkamah petang ini.

Rabu lepas, Anwar memfailkan satu notis usul meminta mahkamah memaksa pihak pendakwaan menyediakan kepadanya dokumen-dokumen berkaitan kes liwatnya sebelum perbicaraan bagi memudahkannya membela diri.

Dokumen yang dimohon, antaranya, rakaman asal kamera litar tertutup (CCTV) yang diambil di beberapa lokasi di tempat kejadian di sebuah kondominium di Bukit Damansara dari 25 hingga 27 Jun 2008, sampel DNA, dan kenyataan daripada saksi termasuk pengadu Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Beliau memohon mahkamah melepas dan membebaskan beliau dengan
segera daripada pertuduhan liwat atau menggantung prosiding mengenai kesnya itu jika pendakwaan tidak mematuhi perintah mahkamah itu untuk membekalkannnya dengan dokumen berkenaan.

Permohonan minggu lalu akan mula didengar Isnin depan.

Mantan timbalan perdana menteri itu menghadapi pertuduhan meliwat Mohd Saiful, bekas pembantunya, di Unit 11-5-1, Desa Damansara Condominium, Jala Setiakasih, Kuala Lumpur antara 3.01 petang dan 4.30 petang pada 26 Jun, tahun lepas.

sumber - malaysiakini


5 ulasan:

kluangman berkata...

Tujuan ke mahkamah ialah untuk mencari kebenaran dan selesaikan segala kemelut tuduhan.
Membersihkan diri dari segala cap 'aljuburi'.

Tapi kalau masih selesa dengan cap tersebut, elok juga ditangguhkan kes tersebut.

aiman tak kesah...

ladybird berkata...

Aik...takut ke si anuwar ni? Pesal beria-ria sangat minta digugurkan kes, mintak kes ditangguhkan selagi tak dapat bukti dari pihak pendakwa.

Bukan ke hang kata hang ada alibi yang kukuh. Kenapa nampak takut sangat ni? Kalau hang tak bersalah HADAPI perbicaraan ini dan jgn nak berdolak-dalih lagi. Semua orang dah bosan dgn sikap hang yang suka melengah-lengah kan kes liwat hang ni.

Sila selesaikan perbicaraan ini secepat yang mungkin. Mahkamah ada banyak lagi kes nak diselesai kan dari nak melayan kerenah kau yang langsung tak membawa sebarang faedah.

ladybird berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
riza berkata...

sebenarnya anwar tak ada alibi. dia cuma ada ali dan bai. tapi dua-dua pun dia tibai.

cik kiah berkata...

Drama tamil anwar dah mula. Ntah berapa episod la ni nak abiss daa...