MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

5 Feb 2009

Padan muka Anwar : Terduduk Anwar beb…




Padan muka Anwar : Terduduk Anwar beb…



Oleh : AdukaTaruna

Wa ada satu teori. Kalau penerbit filem Tamil baca blog wa, mesti dia buat filem punya. Kompom. Kalau betul teori wa ni, wa nak jabat si pemikir tu. Memang terer ala gaban die beb. Lepas jabat ucap tahniah, wa nak maki pulak. Maki untuk rakyat level bawah yang manjadi mangsa.

Sebelum wa nak story teori wa, wa juga nak ucapkan padan muka sama Anwar. Sapa suh politik bangang tak kira waktu. Projek 16 Sept la, kita ada nombor la, ada senarai yang nak lompat la, itu la, ini la. Cabar2 pulak BN buat camtu.

Hah. Sekali BN buat standard politik yang sama macam Anwar buat, dengan PAS2 sekali out. Bodoh. Tuding Paklah PM kongkalikong. Tapi diri sendiri? Memang tepat husinlempoyang belasah lu pelupa pasal onani.

Teori Najib. Step 1.

Wa ingat project Najib attack Perak sudah lama ma. Teliti. Pelbagai sudut diambil. Pelbagai ruang untuk BR bergerak disenaraikan. Termasuklah membubarkan DUN. Ini bukan kerja Najib atau Rosmah ni. Mesti ada sekurang2nya sekor makhluk genius dalam team dia tuh. Yang paling pasti bukan spesis monyet bernama Keri.

Kerakusan DAP dalam hal hubungan dengan istana membantu projek Najib ni. Pedulikan dahulu benar salah isu ini. Isu tanah 999 tahun, boikot angkat sumpah, tanah untuk sekolah Cina membuka peluang2 agen UMNO mempengaruhi istana.

Jadi, di step ini, istana dipastikan condong kepada UMNO. Bagi memberatkan hati istana membubarkan DUN kelak. Kembali bergandingan bersama UMNO seperti tradisi sebelum ini.

Teori Najib. Step 2.

Untuk ambil-alih Perak, BN perlu segar. Tajol sudah tidak relevan. Perak sudah meninggalkan BN di bawah Tajol. Hampir separuh kerusi UMNO yang menang di bawah majoriti 1000. Tajol sudah luput. Pembaharuan adalah perlu.

Untuk menyingkirkan Tajol begitu sahaja tidak boleh. Peristiwa perlu dicipta. Tekanan perlu dicipta. Kesalahan Tajol perlu dicipta.

Maka, Nasarudin pun tiba-tiba mencari Anwar, bukan mencari PAS.

Ditanya mengenai kemasukan Nasarudin ke dalam PKR, Anwar berkata:

"Dia datang dengan rela, saya tak jemput dia, dia datang sendiri ke rumah saya dengan isterinya. Dia bersetuju untuk bersama PKR.

"Dia tengok BN telah rosak. Umno sudah hilang idealisme perjuangan dan rosak sebagai sebuah parti," katanya.


Macam biasa. Anwar berasa ini peluang dia menjadi hero. Rakyat akan melihat betapa geniusnya gua. Gualah bakal PM. Muahahahaha. Ini adalah semangat 16 September baru. Dakwaan gua yang gua ada nombor, ada senarai akan lebih diyakini.

Tanpa membuang masa, Anwar pun buat majlis rasmi sambut Nasarudin. Puluh ribu kena kencing malam tu. Dengan gua, dengan PAS sekali kena kencing. Betapa hero nya Anwar malam tu beb. Leka.

Teori Najib. Step 3.

Alih2 kecoh. Disedari. Binatang 2 produk PKR tidak hadir. Si posmen dengan si kapten barua (B). Tepon tak dapat. Bini pun tak tahu. Anak angkat bahu. Tepon abanghensem, tak dapat. Bergayut dengan awek TKO. Suruh zaminc buat friendfinder, tulis kat Pekan. Ah, sudah.

Kelam-kabut, DAP pun ngadu budak OKT dia kena sorok hantu kopek. Mak ai. DAP pun tahu hantu kopek tu beb. Semua dah kecoh. Kecoh Najib mendahului Anwar kerana Anwar dapat 1, Najib dapat 3.

Anwar selaku heo Tamil dalam citer ni pun buat rapat umum. Budak2 dia di TKO disuruh buat satu thread.

Panas! Anwar akan umum 5 ADUN BN Perak masuk PKR malam ni.

PKR jugak dia jual. Tak nak kalah tu. 5 orang beb. Wa cam biasa. Stail Anwar yang retorik ala babun memang meloyakan. Ada nombor la, ada angka la. Nak kencing budak muda hati panas buleh la.


Teori Najib. Step 4.

Anwar pun hantar surat perjanjian tu. Speaker pun cepat2 sahkan DUN 2 binatang produkPKR tu kosong. Serah pada SPR. SPR ternganga. Najib terus warning. Lu orang berada dalam projek wa. Jangan nak memandai2.

Esok. Esok kitorang akan umumkan sama ada PRK atau tidak. SPR cakap.

2 binatang PKR tadi pun tetiba muncul. Kami ada. Saya cuti sakit. Tumit melecet. Saya pulak cuti penat. PKR macam tak mahu kami jer. Cuti pun nak ungkit2. Kami bebas jer la. Majuk dah nih. Wakil dia beb. Wakil dia cakap. Yang dia ntah mana.

Makin pelik. Makin panas. Mat Saman Kati kata 2 binatang tu dah mampos kena C4 kot. Wakil dia tu sapa? Sekor kontraktor ahli UMNO, sekor lagi tak tau.

Teori Najib. Step 5.

Sudah. BR Perak dah gelabah. Baru dia tahu siapa Najib. Anwar dah malu2 kucing. 50 juta beb. 50 juta kasi alih isu kejap. Suruh level awam rasa memang patutla. Tak heran. 50 juta tu. Aku sendiri pun khianat camtu.

Kat sini wa dah start maki PKR dah. Najib dah senyum. Paklah dah melompat2 suka. Kita ucapkan selamat berjuang bersama kita.

Teori Najib. Step 6.

PAS macam biasa terkial-kial. Ulama PAS sibuk belek kitab kuning. Macamana ni ha, macamana ni sambil garu2 kepala. Kena guna kaedah Idgham Maalghunnah kot. Eh, itu bukan tajwid ke? Apsal takleh ke? Tajwid kan hal baca Al-Quran, bukan politik. Jangan cakap camtu. Leh terkeluar akidah anta. Al-Quran lengkap. Bla, bla bla. Serban lagi selamat dari helmet la. Ana bangga dipenjara kerana mempertahankan sunnah naik unta di highway. Bla, bla, bla.

DAP dah mula fed-up. Last2 Anwar bersuara. Kita bubarkan DUN. Last punya senjata. Najib dah senyum. Senjata last lu wa dah patahkan dah. Step 1 lagi.

Teori Najib. Step 7.

Nizar yang tak tidur 3 hari jumpa sultan. Sultan kata Allah bersama orang2 yang sabar. Siap bagi ayat Al-Quran lagi. DUN masih belum dapat bubar. Dah nak pukul 4 ni. Sidang media Najib entaim jer. Exco2 DAP dah start pusing Perak naik Camry. Pandu sendiri. Last ni. Lepas ni takleh dah. Power gak pikap Camry ni eh.

Akhirnya DUN takleh bubar. Sultan Melayu biasalah. Eh, ini sultan phd tau. Lu jangan derhaka aduka.


Wa tinggal blog, tengok TV1. Tu dia, Nasarudin ada beb. AMK kata dorang kawal rumah, excort la. Blah la. Unit Amal gak yang best. Takder heboh2.

Teori Najib. Step 8.

Maka dengan ini saya, selaku pengerusi BN Perak, mengumumkan… Najib. Cool jer. Si posmen produk PKR senyum manis sekali. Bahagia hati wa tengok. Kapten barua (B) produk PKR angguk2. Cool gak. OKT DAP ada macam unsur paksaan sket. Nasarudin bagi 3 sebab sertai UMNO semula.

TKO jem. Harakah hang. Semua kelam-kabut nak dapatkan berita. Lelaki_ini selamba tengok youtube Rita Rudaini bergaduh kat kolam renang. Siap sms wa suruh tengok. Wa dah la sibuk nak update blog.

Kes tergantung. Sultan Melayu ntah macamana wa tak tau. Najib kata Perak dia punya. Nizar kata dia masih kerajaan. Silap2 Perak pecah 2. Perak Utara, Perak Selatan. Siap ada tembok ala Berlin lagik.

Presiden PAS manjang ghaib jer. Ada kat Malaysia ke, takder ke sama jer. Dah lali wa tengok PAS beraksi tanpa panduan Presiden.Fungsi dia pun wa tak tau. Sakat poligami, wa pun pandai.

Sama-sama la kita tengok Anwar vs Najib, rakyat bawahan jadi mangsa tengah2. Ratus ribu kena buang kerja tak diperdulikan. Mangsa2 BN kat negeri BR sabar dulu. Sapa2 yang nak sign buku teks, biasiswa ADUN Perak, tangguh jer la. Diorang sibuk lompat-lompat, politik bangang ala Melayu. Anwar yang ajar. Mana-mana ibu tunggal nak jumpa Nizar tunggu lepas Nizar mosyorat dengan Anwar.

Bangsat punya Anwar. Pasal cita-cita lu nak jadi PM, semua huru-hara. Tak boleh ke politik ikut waktu, ikut kaedah, ikut tajuk, ikut tertib?

Bongok punya peliwat.


sumber - adukataruna

13 ulasan:

bzz berkata...

Hahahaha....

Ni lawak ke ape?

"Silap2 Perak pecah 2. Perak Utara, Perak Selatan. Siap ada tembok ala Berlin lagik." - Boleh la, kita letak kat sg perak tu...

murai77 berkata...

Anwar kata:Aku nak makan king,

Nizar kata:Jangan makan, makan queen dulu,

Koo Kam kata:eh lembu, senyap...makan itu kuda la

Najib kata:CHECK MATE LOSER

sheikaliomar berkata...

He he he he, best punya cita, gua ketawa sampai nak terkencing dalam sluar. He he he he he.

Cocksay Cockdare berkata...

Lu punya celita wa boley bagi lu 5 bintang dan 10 tahi bintang kepada Brader Anwar Bin Ibrahim

Ms_GoodNite berkata...

Yg aku pelik tu... diorg boleh fikir diorg akan menang lagi kalo ada pilihanraya kecil... huhuhu come on le... org sume dh nampak dirimu yg sebenar wahai anwar ibrahim..
PAS ko toksah ckp la, mmg tak reti wat keje pon. komplen n men"kafir"kan org dia tau le..

KHAIRUL NAZRI berkata...

Good artikel bro.

Jelas strategi Anwar makan diri sendiri dan dia serta konco-konco harbinya itu harus terima dengan hati yang terbuka.

lagipun dalam PR ada Khalifah, ada Ulama, ada Tok Guru. Inilah masanya mereka-mereka ini muhasabah diri bahawa tuhan itu maha adil dan saksama.

Ezad berkata...

cerita paling best ni.
jgn kata buat filem tamil.. silap2 holywood pun nak buat cerita ni. jadi siri james bond...

dalam filem tamil, hero mesti kalah dulu
dalam filem holywood, org jahat mesti tembak tak kena punya.

yg kena tipu kita semua la...

hahaha...

baguih naaa...

melayuangkat berkata...

Assalamualaikum,

Satu ulasan menyeluruh yang lucu. Pahit tapi benar. Anda boleh jadi penulis skrip movie. Ada potential.

Perak Utara Perak Selatan, not bad idea. Tembok Pemisah, kalau Berlin tak sedap namanya. Kena ada nama tempatan, baru orang Melayu suka khasnya PAS.

mine berkata...

memang menarik

biar lepas ni semua pemimpin melayu yang terlibat bermuhasabah..

jangan lah ikut perangai kengkawan kita yang memang dah hilang pedoman.. dah tak tau dosa pahala..
baliklah ke pangkal jalan,
betulkan niat.. eh silap nawaitu...

Blood Seeker berkata...

Anwar skrg tgh tarik perhatian.

Dia ada satu rancangan lain dalam poket suar dia tuh.

HATI HATIIIIIII!

sepitengah berkata...

kekadang koi peliklah.... dema ni ada je alasan nak menangkan dema. asyik parti melayu yang tu je yang salah. orang lain punya kerja dia jugak dapat nama...

cikawin berkata...

Astaghfirullah...korg ni sume da buta hati ni..x nampak mana baik mana buruk..ini la warisan umno yg ada..

Hanz berkata...

Salam sahabatku semua...fikirkan la..bubar DUN, pilihanraya....lepas tu DAP letak calon melayu, DAP menang, menteri besar pun org DAP??? syarat jadi MB(islam+melayu)...so.. PAS & PKR boleh ternganga je la kan??? Renungkanlah sahabatku semua...