MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

29 Jan 2009

Desas Desus bertiup kencang PKR Perak..

Anwar telah jolok sarang tebuan di Perak ?


Desas Desus bertiup kencang PKR Perak..


Jimadie Shah Othman | Jan 29, 09 2:59pm
kemaskini 4:39pm Desas-desus bertiup kencang beberapa pemimpin PKR Perak akan meninggalkannya susulan penyertaan seorang wakil rakyat BN bersama parti itu hujung minggu lalu.

Bagaimanapun PKR tidak membincangkan isu tersebut dalam satu pertemuan biro politik malam tadi, kata timbalan presidennya Dr Syed Husin Ali kepada Malaysiakini.

"Tidak dibincangkan," katanya apabila diminta mengulas laporan sebuah akhbar mengenai ura-ura dua Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) PKR di Perak akan menyertai BN.

Tindakan memancing wakil-wakil rakyat PKR itu dipercayai sebagai reaksi balas penyertaan Adun BN bagi Bota, Datuk Nasharuddin Hashim pada 25 Januari.

Dr Syed Husin berkata, walaupun dimaklumkan mengenai laporan itu, beliau bagaimanapun belum membacanya.

Oleh itu, katanya, beliau enggan mengulas lanjut dakwaan harian berbahasa Inggeris tersebut.

"Saya juga tidak tahu apa yang Umno hendak lakukan," katanya ringkas, diminta mengulas rundingan sejak sebulan lalu untuk menarik wakil-wakil rakyat parti itu.

Malaysiakini difahamkam, rasa tidak puas hati dua exco PKR Jamaluddin Mohd Radzi dan Mohd Osman Mohd Jailu tercetus ekoran dakwaan wujud dominasi dua Adun DAP dalam pentadbiran kerajaan Perak.

Kedua-dua mereka tidak berpuas hati kepada Datuk Ngeh Koo Ham dan Nga Kor Ming.

Bagaimanapun, difahamkan suara tidak puas hati exco berkenaan "hanya sebagai gertakan" dan tidak sampai kepada tindakan drastik untuk keluar Pakatan Rakyat.

Pertemuan biro itu selama empat jam di ibu pejabat PKR di Petaling Jaya turut disertai oleh semua tiga exco PKR di Pulau Pinang, termasuk Timbalan Ketua Menteri I Mohammad Fairus Khairuddin.

Ketiga-tiganya diura-urakan sangat tidak berpuas hati dengan tindakan menggugurkan jawatan utama mereka dalam badan perhubungan PKR negeri awal bulan ini.

Mengulas lanjut isu itu, Dr Syed Husin berkata, isu kegelisahan susulan rombakan dalaman itu "telah tenang".

"Bukan sahaja di Pulau Pinang, tetapi di semua negeri Pakatan Rakyat tenang," tambahnya.

Dr Syed Husin menjelaskan, pertemuan semalam buat pertama kali melibatkan semua 14 exco PKR di semua negeri Pakatan Rakyat, termasuk di Kedah dan Selangor.

Bagaimanapun semua tiga exco dari Perak tidak hadir dengan alasan sakit dan menghadiri program sambutan Tahun Baru Cina peringkat negeri.

Semua tiga exco PKR dari Kedah juga tidak hadir di mesyuarat tersebut yang bermula kira-kira jam 9 malam.

Mesyuarat biro itu dengan barisan exco itu, kata Dr Syed Husin, akan diteruskan setiap bulan bagi menyelaraskan keputusan parti dan pentadbiran kerajaan di negeri-negeri yang diperintah Pakatan.

Dipengerusikan Datuk Seri Anwar Ibrahim, biro politik PKR mempunyai sebelas anggota melibatkan 11 penjawat tertinggi parti, tidak termasuk 14 exco tersebut.

sumber - Malaysiakini


3 ulasan:

Panglima Perang Cyber berkata...

Saya percaya seorang pergi sepuluh mari..

Tak menang Anwar Ibrahim sampai bila bila..

qwerty berkata...

kot nanti si nasa tu melompat lompat masuk DAP..

Demang Lebar Daun berkata...

Apabila pemimpin UMNO masuk PKR atau PAS, para penyokong mereka anggap itu satu keuntungan, sebaliknya bagi para pemimpin PKR atau PAS, mereka melihat telah bertambah pesaing baru. Apatah lagi Anwar banyak berjanji. Orang yang baru masuk dijanjikan pelbagai insentif menarik. Itu sebabnya orang lama dalam PAS/PKR geram dan rasa tergugat.