MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

9 Nov 2008

Kenapa Yahudi nobat Obama ?


Video ini diterbitkan oleh TMRB.TV, kumpulan Yahudi pro Repulikan yang menuduh Obama sebagai Presiden Flip flop ke atas isu Iran. Adakah ini merupakan bentuk ancaman supaya Obama ikut telunjuk Israel serang Iran ? TMRB.TV memetik video ucapan Ahmadenejab, Presiden Iran yang menyelar Israel sebagai bapa Setan. Video itu disediakan oleh MEMRI TV Project iaitu badan pemikir Yahudi yang mendokumentasi semua pemimpin Islam di Timur Tengah yang mengecam Israel. MEMRI mendapat dana Amerika untuk menakluk minda masyarakat Arab Timur Tengah supaya menyokong Israel


Kenapa Yahudi nobat Obama ?


Di USA, media menjadi 'nabi' kepada penduduknya yang banyak bergantung pada CNN, Fox News dan lain-lain agensi berita yang diketahui dimiliki oleh hartawan-hartawan Yahudi. Mereka sanggup menghabiskan masa berjam-jam dengan snek mereka menghadap TV dan disogok dengan berita-berita dari agensi-agensi ini terutamanya bila tiba saat kritikal seperti serangan pengganas dan pilihanraya presiden. Hitam kata media, hitamlah yang melekat dihati mereka. Begitulah sebaliknya.

Ini tidak dapat dinafikan apabila penyokong Republikan menuduh media menjadi punca kekalahan McCain dan kemenangan Obama. Bila dikaji, mengapakah media yang diterajui pelobi Yahudi bersungguh-sungguh mahukan Obama menang?

Jika keseluruhan bangsa Afrika Amerika dan Hispanik yang merupakan 35% dari penduduk negara itu mengundi Obama, Kemenangan Obama yang berjumlah 52% dari keseluruhan undi menunjukkan hanya 17 dari 65 bahagian sokongan dari kulit putih yang diterima Obama atau dengan kata lain, 74% dari penduduk Caucasian enggan mengundi Presiden dari kalangan kulit hitam.

Ini menunjukkan satu trend tidak sihat sekiranya keganasan kulit putih di ambil kira. Belum pun Obama menang, dua ekor beruk kulit putih telah didakwa atas tuduhan cuba membunuh Obama.

Setelah diatur jalan untuk ekonominya terjebak dalam krisis, apakah puak yang teratas dalam 'rantaian makanan' manusia Amerika ini sekarang mahu mengheret Amerika Syarikat ke dalam krisis politik? Apakah Obama sekadar kambing hitam yang dijadikan al-sebab semata-mata? Apakah Obama hendak mereka korbankan? Apakah serentak dengan itu, mereka mahukan kucar-kacir sedunia bermula dari keadaan ini dan datanglah kemudiannya satu kuasa mutlak yang memungut semua kuasa kecil di dunia dan memerintah keseluruhannya?

Hanya mereka yang merancang, yang mengetahui apakah muslihat disebalik segalanya. Kita yang di sudut bumi sebelah sini, hanya dapat menduga, dan hanya perlu berwaspada.

Sesungguhnya, akhir zaman sedang menuju pengakhirannya.

sumber - IpohMalay

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Yahudi tetap ada perancangannya..di Malaysia dan Indonesia pun kita sudah tahu proksinya...ketua proksinya yang baru Obama sedang digiat diprogramkan mindanya untuk mengikut telunjuk yahudi..
wassalam