MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

20 Dis 2008

Amaran PAS Kepada I-DanceAmaran PAS Kepada I-Dance


PULAU PINANG: Dewan Pemuda Pas Pulau Pinang tidak membantah kerajaan negeri untuk meneruskan tarian jalanan I-Dance di sini esok dengan syarat ia tidak membabitkan penyertaan umat Islam. Bagaimanapun menurut Ketuanya, Mohamed Hafiz Mohd Nordin, pihaknya masih berpendirian bahawa pertandingan itu harus dibatalkan.

Kata beliau, tarian jalanan itu boleh membawa kesan negatif kepada golongan muda.


"Jika kerajaan negeri ingin meneruskan tarian jalanan itu, maka kami tidak mempunyai pilihan selain mengadakan protes jalanan... ini baru adil untuk kerajaan dan umat Islam di negeri ini.


"Kita tidak menghalang kerajaan negeri untuk menganjurkannya tetapi syaratnya jangan libatkan remaja Islam.


"Kalau nak buat untuk bangsa dan agama lain, silakan," kata beliau kepada pemberita selepas mengadakan demonstrasi membantah penganjuran tarian itu di sini.


Kata beliau, pihaknya bukan sengaja mengadakan demonstrasi membantah tarian tersebut.


"Kami telah melayari laman-laman web berkaitan dengan I-Dance dan mendapati ada elemen-elemen yang boleh menyebabkan masalah sosial di kalangan golongan muda," katanya.


Demonstrasi kali kedua itu disertai lebih 400 orang sejurus selepas solat Jumaat di luar pekarangan Masjid Kampung Rawa di sini.


Jumaat lepas, lebih 200 anggota Pemuda PAS Pulau Pinang mengadakan demonstrasi di pekarangan Masjid Permatang Janggus dekat sini dengan membawa pelbagai sepanduk mengkritik kepimpinan kerajaan negeri yang menyokong penganjuran pertandingan itu walaupun ia mendapat bantahan banyak pihak.


Mohamed Hafiz berkata, penganjur mesti menutup penyertaan dan tidak sesekali melibatkan remaja Islam dalam penganjuran tarian itu.


Pusingan awal pertandingan itu akan diadakan di New World Park esok manakala pusingan akhir di Queensbay Mall pada 27 Disember.

sumber - Mstar.online

1 ulasan:

Unknown berkata...

PAS berlakon jerr tu....knp pengikut jerr Demo?? Exco PAS tido ke?