MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

6 Okt 2009

Mahkamah putuskan Anwar peliwat !

Oleh Waadat, AIDCclub

Walaupun keletihan kerana baru pulang dari Bagan Pinang atas urusan kerja dan urusan peribadi, sempat juga Demang menjengah beberapa blog sahabat Demang. Antaranya ialah blog Dr Novandri Hasan Basri.

Anda boleh baca di sini sahaja atau terus ke blog beliau. Klik di sini untuk melihat sumber asal.

Dr Novandri Hasan Basri

Penulis hairan dengan komentar-komentar yang penulis terima yang masih mempertahankan bahawa kes liwat Anwar Ibrahim digugurkan kerana beliau tidak melakukan perbuatan tersebut.

Realitinya, Kes liwat tersebut digugurkan di atas sebab-sebab teknikal dan bukannya kerana beliau tidak melakukannya.

Pada 2 September 2004, 2 daripada 3 hakim di dalam Mahkamah Persekutuan (Mahkamah tertinggi di Malaysia) membuat keputusan untuk mengenepikan tuduhan meliwat ke atas Anwar Ibrahim di atas sebab-sebab teknikal yang bercanggah di dalam kes tersebut.

Bagaimana pun, kesemua hakim bersependapat bahawa bukti-bukti yang dibawa ke mahkamah menjuruskan Anwar Ibrahim kepada melakukan aktiviti homoseksual.

Di dalam penggulung kes tersebut, hakim tersebut berkata :-

"We find evidence to confirm that the appellants were involved in homosexual activities and we are more inclined to believe that the alleged incident at Tivoli Villa did happen." - Malaysian Story

Clause di atas jarang berkumandang apabila kita membicarakan isu Anwar Ibrahim. Ramai yang tidak tahu mengenai clause tersebut terutamanya orang kampung dan rakyat yang tidak fasih bahasa Inggeris dan mereka yang malas untuk mencari bukti serta menerima sahaja segala maklumat tanpa berfikir.

Fanatik Anwar Ibrahim sebolehnya tidak mahu mempercayai clause tersebut walau pun mereka juga sebenarnya ragu-ragu tentang 'minat dua alam' Anwar Ibrahim ini.


Demang tak nak komen apa-apa. Anda timbang-timbangkanlah sendiri.

sumber - waadat


Tiada ulasan: