MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

8 Sep 2009

Anwar Ibrahim dan belenggu liwatOleh Dr Novandri Hasan Basri

Di sini penulis sertakan komentar daripada pembaca blog ini. Penulis berpendapat bahawa komentar ini perlu dikongsi oleh kita semua.

MulutMelayu.

Catatan lama saya dalam blog Nurul Izzah (telah didelete olehnya)

Dear Nurul Izzah,

Saya masih ingat lagi kejadian 1998 (10 tahun lepas) di mana DS Anwar Ibrahim berucap di rumahnya selang dua tiga hari selepas dipecat sebagai Timbalan Perdana Menteri Malaysia di Jalan Kilang Ubi, Tok Kun Bawah, Bukit Mertajam selepas isu sodomi ini pertama kali dibangkitkan.


Oleh kerana saya dan isteri amat suka kepada kepimpinan DS Anwar Ibrahim (kami orang Penang juga dan berbangga DS Anwar Ibrahim orang Melayu Pulau Pinang pertama akan menjadi PM Malaysia) kami bersusah payah datang ke rumah berkenaan yang letaknya mengadap kubur di belakang Majid Tok Kun Bawah itu hanya untuk mendengar penjelasannya.

Tentu Izzah masih ingatkan kerana Izzah dan adik-adik berada depan tingkap memerhatikan kami sekalian?

Kerana saya suami isteri amat bersimpati dengan isteri dan anak-anak DS Anwar Ibrahim yang dikatakan mengamalkan perbuatan sodomi (satu perbuatan kaum Sodom yang dikeji oleh Allah s.w.t. hinggakan Nabi Muhamadd s.a.w. sendiri tidak mengaku sebagai umatnya) semasa menjadi Timbalan Perdana Menteri Malaysia pada masa itu dan pada masa yang sama kami juga ingin menentukan sama ada isu sodomi ini hanya ‘tohmahan’ atau ‘konspirasi’ politik semata-mata.

Saya dan isteri menjangkakan isu sodomi ini akan senang sahaja dipatahkan / diselesaikan oleh DS Anwar Ibrahim sendiri.

Saya dan isteri pada masa itu menjangkakan DS Anwar Ibrahim akan bersumpah dengan nama Allah s.w.t. (tuhan kepada penganut agama Islam sahaja) bahawa DS Anwar Ibrahim tidak melakukan perbuatan sodomi ke atas Azizan Abu Bakar (atau tidak pernah melakukan perbuatan sodomi sejenis dalam hidupnya).

Jika DS Anwar Ibrahim bersumpah demikian maka secara tidak langsung ianya telah membuktikan isu sodomi DS Anwar Ibrahim itu hanya rekaan semata-mata (pandangan mula kami).

Tapi sehingga selesai ucapan berapi-rapi itu, DS Anwar Ibrahim tidak pula bersumpah dengan nama Allah mengatakan tidak melakukan perbuatan sodomi itu, sebaliknya bersumpah dengan nama Allah mengatakan tuduhan sodomi hanyalah ‘konspirasi’ sahaja.

Sebagai penganut agama Islam, kami amat percaya bahawa sejahat mana sesorang Muslim itu tapi dalam hatinya masih takut membohongi Allah s.w.t. dan juga pembalasanNya di hari akhirat.

Apakah batu-batu nisan kubur orang-orang Islam Kg Ceruk Tok Kun Bawah yang berhadapan itu mengingatkannya DS Anwar Ibrahim yang kita manusia ini hanya hidup sementara sahaja dan akan kembali kekal jua kepada Allah s.w.t.???

Sejak hari itu kami suami isteri mula mempercayai yang sesuatu ada tidak kena atas peribadi DS Anwar Ibrahim, dan kami berdua dengan penuh minat mengikuti segala perbicaraan kes tuduhan liwat DS Anwar Ibrahim sama ada perbicaraan di Mahkamah Tinggi, Mahkamah Rayuan maupun Mahkamah Persekutuan walaupun ianya memakan masa bertahun-tahun.

Keputusan Mahkamah mengesahkan segala kesangsian pertama kami selama ini.

Kepada sahabat-sahabat saya yang berketurunan Melayu dan beragama Islam saya berharap kita semua dapat bersabar dan jangan terlalu emosi dan berharap undang-undang Malaysia dapat dijalankan dengan sempurna dan adil kepada semua rakyat. Sebagai saranan DS Anwar Ibrahim sendiri kita semua hendaklah bersifat profesional bagi menangani isu ini.

Percayalah kepada Allah kerana itu adalah ketentuan Allah s.w.t.. Yang baiknya semuanya dari Allah dan yang tidaknya dari manusia sendiri. Marilah kita berdoa supaya Allah membantu kita dalam menyelesaikan isu ini dengan secepat mungkin.

“ALLAH MAHA ADIL”

Nota: Dalam kes ini (seperti kes sebelumnya), bukannya pihak ketiga (orang lain asing sebelah) yang membuat tuduhan yang mengatakan pihak pertama (DS Anwar Ibrahim) melakukan perbuatan liwat, tetapi pihak kedua (Mohad. Saiful Bukhary) yang kena diliwat (sodomised) itu.

Jangan kita jadi Yahudi atau ulama Yahudi yang cuba mempermainkan ayat Allah An-Nur:4itu demi kepentingan kita sendiri kerana Allah amat murka kepada kedurjanaan umatNya yang memutarbelit ayat Allah s.w.t. Ayat An-Nur:4 itu mengenai tuduhan pihak ketiga terhadap wanita mukminah melakukan zina (adultery).

sumber - novandri

Tiada ulasan: