MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

6 Ogo 2009

Kroni Anwar : Shamsidar TahrinOleh x-pkr


1. Shamsidar Taharin, isteri kepada Naib Presiden PKR, merangkap 'nominee' sulit dan selit AnWAR. Berasal dari Taiping, juga dikenali sebagai "Pink Panther" di zaman sekolah menengahnya di 'asrama penuh' kerajaan. Mungkin kerana terjengket-jengket, langkahnya tidak didengari dan dipedulikan. Mula dikenali umum selepas kes 'tilam' AnWAR 1998, w/pun sebelum itu cukup dikenali di kalangan 'rich and famous' Malaysia.

2. Amat berpengaruh dalam kehidupan Azmin. Segala tindakan akan dirujuk kepada Shamsidar terutama yang melibatkan kewangan. Pernah disifatkan 'shadow Finance Minister' ketika AnWAR Menteri Kewangan oleh teman-teman rapat AnWAR. Shamsidar tetap memainkan peranan ini hingga sekarang tanpa menonjolkan dirinya. Shamsidar juga 'de facto leader' PKR kerana mengawal 2 orang penting PKR iaitu AnWAR dan Azmin.

3. Ketika AnWAR Menteri Kewangan, Shamsidar 'bekerja' di Jabatan Perhubungan Pelanggan Phileo Allied Bank (tidak wujud lagi kini). Dengan gaji RM30,000 dan kemudahan kereta Audi beserta pemandu, Shamsidar tidak perlu ke pejabat untuk 'bekerja'. Shamsidar hanya 'bekerja' bila diarahkan oleh AnWAR meliputi tugas-tugas khas. Dunia perbankan ketika tahu yang Shamsidar adalah 'anak emas' AnWAR serta tidak boleh disentuh!

4. Menurut rekod Lembaga Hasil Dalam Negeri, cukai yang dikenakan ke atas saham-saham yang didaftarkan atas nama Puan Shamsidar Taharin dan En. Johan Taharin adalah bernilai lebih kurang RM500,000. Jumlah sebenar pegangangan saham sahaja pasti cukup banyak! Nilai kontrak yang diperolehi atas nama binti atau bin Taharin ini juga cukup banyak! (kerana itulah adik-beradik Azmin cukup marah dgn ipar mereka Shamsidar).

5. Di Munich, Wan Azizah secara terbuka mengatakan semua dialu-alukan untuk menziarahi AnWAR KECUALI Shamsidar! AnWAR juga berusaha bersungguh membawa Shamsidar ke Munich melalui Azmin dan berhasrat membawa Shamsidar bersama ke Jeddah selepas keluar dari Munich. Wan Azizah adalah penentang nombor wahid niat AnWAR ini. Keluarga AnWAR dan Wan Azizah bersatu hati menentang dan Shamsidar tidak muncul di Munich dan Jeddah bersama AnWAR.

6. Hingga sekarang Shamsidar dilarang keras oleh Wan Azizah datang ke rumah AnWAR bersendirian. Jika datang pun, Shamsidar hanya dibenarkan berada di persekitaran luar rumah atau ruang tamu rumah, itu pun bersama Azmin. Kemunculan Shamsidar juga hanya setakat rumah terbuka Hari Raya. (Dahulu Shamsidar bebas keluar masuk rumah AnWAR di Jln. Damansara dan Bkt. Damansara[1998]. Shamsidar juga bebas naik ke tingkat atas serta ruang tidur AnWAR).

Keistimewaan AnWAR terhadap Shamsidar tiada tolok bandingnya. Realitinya hinga kini AnWAR tetap mendengar cakap serta menuruti apa jua kemahuan Shamsidar. Hipokritnya AnWAR dan Shamsidar, mereka bijak menyembunyikan kaitan mereka. Hipokritnya Wan Azizah pula, beliau cuba menutup pekung di dada dan menuding jari menyalahkan orang lain. Nurul Izzah juga tahu betapa 'rapat' papanya dengan 'aunty shida', namun tetap jua mahu menyembunyikan kaitan itu...........

sumber - x pkr


3 ulasan:

TokAyah berkata...

Ini Tak Fitnah ka? Harap-harap tak no? MASYAALLAH,

eMNo berkata...

Ini kalau Fitnah, nanti kena saman RM 200 000 000. Keluarga Singh The King dah ready dengan borang saman kosong.

deesbie berkata...

hehhhe..tp heran jugaklah, Anwar ni cam xde "taste" aje dgn pompuan....yg anak2 ikan jambu2 tapi yg pompuan..hehehhe