MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

21 Jul 2009

Kematian Teoh: Tan Boon Wah beri keterangan di IPD Shah Alam

SHAH ALAM: Anggota Majlis Perbandaran Kajang, Tan Boon Wah malam tadi memberikan keterangan berhubung kematian setiausaha politik exco Selangor, Teoh Beng Hock yang ditemui di tingkat lima bangunan Plaza Masalam, Khamis lepas.

Tan hadir ke Ibu Pejabat Polis Daerah Seksyen 11 di sini pada pukul 9 malam bersama isteri dan peguamnya.

Terdahulu, Ketua Polis Selangor Datuk Khalid Abu Bakar berkata Tan dikehendaki hadir untuk memberi keterangan kerana sebelum ini beliau membuat laporan polis terhadap Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Sabtu lepas tetapi enggan percakapannya itu dirakamkan.

Khalid turut menasihatkan Tan supaya menghadirkan diri ke balai polis untuk dirakamkan percakapan atas laporan yang dibuatnya, dan sekiranya beliau tidak hadir, polis akan mengeluarkan notis mengikut Seksyen 111, Kanun Acara Jenayah untuk mengeluarkan perintah kepadanya memberi keterangan di balai.

Sekiranya Tan tetap enggan memberikan keterangan berkenaan laporan polis yang dibuatnya itu, pihak polis boleh mengambil tindakan lanjut terhadapnya kerana membuat laporan palsu.

Teoh, 30, ditemui mati tengah di koridor luar tingkat lima bangunan Plaza Masalam di sini yang menempatkan pejabat SPRM Selangor yang dilaporkan menyoal siasat beliau beberapa jam sebelum itu.Tiada ulasan: