MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

20 Jun 2009

Saiful jawab Anwar: 'Di mahkamah Allah dibicarakan juga'



Jun 19, 09 6:51pm

Jika ditakdirkan tuduhan liwat terhadap Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim digugurkan, Mohd Saiful Bukhari Azlan reda menerimanya.

Bagaimanapun, bekas pembantunya mengingatkan penasihat PKR bahawa beliau mungkin boleh lepas di mahkamah dunia, tetapi "di Mahsyar (mahkamah Allah) pasti akan dibicarakan juga".

mohd saiful bukhari azlan 4 at jawi 271108Mohd Saiful menegaskan demikian dalam blognya sebagai mengulas permohonan Anwar untuk mengetepikan tuduhan tersebut.

Anwar dituduh meliwat Mohd Saiful di sebuah kondominium di Jalan Setiakasih, Bukit Damansara antara 3.01 petang dan 4.30 petang 26 Jun lepas.

Jika sabit kesalahan, beliau boleh dihukum penjara maksimum 20 tahun mengikut Seksyen 377B Kanun Keseksaan.

Beliau kini bebas dengan bon peribadi RM20,000.

Perbicaraan kes itu akan didengar mulai 1 Julai ini.

Mohd Saiful menulis dalam blognya lagi: "Tidak terkata.. Jika ditakdirkan kes ini digugurkan di mahkamah dunia, tidak mengapa, saya reda.

"Kerana kelak semasa di Mahsyar (mahkamah Allah) pasti akan dibicarakan juga.

"Sebagai hamba Allah yang kerdil, saya hanya mampu berusaha, berdoa dan berserah sepenuhnya kepada Allah SWT sahaja, kerana Dialah yang Maha Adil lagi Maha Berkuasa," tulisnya.

Mohd Saiful mengakhiri catatannya dengan menulis "yang hak pasti berdiri, yang batil pasti jatuh."

sumber - malaysiakini


3 ulasan:

Che Awe Donde berkata...

org klate

saiful hang tu kalau jenis pembohong, mace mana kawe nak caye,

kalu sungguh benda ni dok blaku apa dah sampai bepuloh kali liwat baru nak kecoh, apa first time kena liwat mu tak kecoh, bakpa masa tu rase sedap ke dan kali ke bepuloh baru nak buat repot, biawak pun malu nak caya apatah lagi manusia mace aku, mu mati hidup semula pun aku tak caya.

ingatlah janji Allah adalah benar, laknat sumpah kamu sentiasa akan ikut dan hukum kamu atas dunia tak payah tunggu akhirat kat dunia kamu akan dapat balasnya.

balasan didunia akan kamu terima jika segala pembohongan kamu terbongkar satu persatu, ingatlah kuasa Allah mengatasi segalanya.

I M Sori

rakyat berkata...

Cik Awang dondang...

Ko Baca balik tulisan tanpa sedar ko ni..dan ko fikir apa maksud yang org lain faham..

saiful hang tu kalau jenis pembohong, mace mana kawe nak caye,

kalu sungguh benda ni dok blaku apa dah sampai bepuloh kali liwat baru nak kecoh, apa first time kena liwat mu tak kecoh, bakpa masa tu rase sedap ke dan kali ke bepuloh baru nak buat repot, biawak pun malu nak caya apatah lagi manusia mace aku, mu mati hidup semula pun aku tak caya


maksudnya ko sendiri pencaya anwar meliwat..tapi ko sokong dia sebab ko penyokong totok dia..

Ko kena belek semula Al Quran, apa amaran kepada kaum Luth ni..sebab tu Anwar takut bersumpah..

Che Awe Donde berkata...

org klate

kepada semua pembaca dan pemberi komen dalam blog ini.

saya ingin mengambil kesempatan mohon maaf kepada tuan punya blog atau mana pembaca yg terasa hati dengan komen saya.

sekian terima kasih

I M Sori