MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

26 Mac 2009

Rasuah: SPRM tahan Fairus

Mar 26, 09 2:21pm
Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengambil keterangan timbalan I ketua menteri Pulau Pinang bagi membantu siasatan berhubung dakwaan rasuah melibatkan syarikat kuari.

Pengarah Siasatan SPRM Datuk Syukri Abdul berkata Mohammad Fairus Khairuddin dikesan di kompleks imigresen Johor malam tadi sebelum dibawa ke pejabat SPRM Johor untuk diambil keterangan.

ADUN PKR itu dalam perjalanan ke Singapura ketika beliau dikesan pegawai imigresen, tambahnya.

"Rakaman percakapan Mohammad Fairus direkodkan pagi ini," kata Syukri kepada Bernama hari ini.

"Usaha mengesan beliau dibuat sejak 19 Mac lepas berhubung dakwaan kes itu."

Pada 27 Feb lepas, ketua Angkatan Muda PKR Kepala Batas, Amizudin Ahmat mendakwa terdapat pemimpin PKR Pulau Pinang menerima rasuah daripada sebuah syarikat kuari di Seberang Perai.

Minggu lepas, SPRM negeri mengambil keterangan beberapa individu
berhubung kes itu.

Menurut agensi berita itu lagi, Pengarah SPRM Johor Simi Abdul Ghani enggan mengulas lanjut mengenai siasatan terhadap Mohammad Fairus itu kerana sedang berada di luar Johor.

Mengulas mengenai perkara itu, Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng berkata beliau tidak mengetahui mengenai perkara itu dan menyerahkan kepada SPRM untuk memjalankan siasatan.

Sabtu lepas, Mohammad Fairus mengemukakan peletakan jawatan sebagai timbalan I ketua menteri dan anggota exco negeri, berkuatkuasa 8 April.

sumber - Malaysiakini

Tiada ulasan: