MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

18 Feb 2009

Saya tidak malu seksualiti terdedah - Elizabeth Wong


++video setakat ini sahaja++





7 ulasan:

adam d'Ant berkata...

Mau tgk yang photo kain terselak dan terkangkang itu!!! Lagipun Ms Eliz dah kata dia tak rasa malu pun...apalagi AIDC, tunjukkanlah...lolz.

AIDC berkata...

tq adam..memang polisi kita tak akan dedahkan foto itu, walaupun blog lain telah sebarkan, tetapi kita tidak berminat.

walaupun kita tidak sebut kita berpegang kpd hak asasi, tetapi kita tahu bezakan foto elok dan tak elok untuk santapan minda..

Bagi pejuang hak asasi manusia spt PKR perkara itu bukan satu kesalahan. Itu kata mereka yang letakkan hak asasi melebihi kuasa Tuhan.

Itulah salah satu keburukan perjuangan liberalisme, hak asasi dan kebebasan, seperti yang dianuti anggota PKR di mana tindakan mereka melampaui sempadan agama.

Agama bukan hukum mutlak, tetapi undang2 hak asasi adalah kitab rujukan yang dipegang dan dianuti..

Penghujung kepada liberalisme, hak asasi dan kebebasan adalah melonggarkan apa yang telah diperketatkan oleh agama menjadi Islam Liberal atau Islam Moderat

Barangkali bagi pengamal liberalisme dan hak asasi, seks bebas antara bukan muslim dan muslim bukan satu kesalahan kerana kitab hak asasi hukum perbuatan itu hak individu..

Tidak heran, sebab pengamal islam moderat di Indonesia juga menghukum homoseksual dibolehkan..

Itulah titik2 akhir ke arah Islam Liberal tajaan Amerika..

Eliz cuba merungkai semua anutan dlm PKR..dia memulakan suluhan cerminan PKR..

Barangkali bagi penganut kristian spt Eliz tidak mengapa perbuatan itu (betulkah?), tetapi bagaimana pula dengan pasangannya yang Muslim ?

Adakah hukum Islam membolehkan?

Apakah ini bentuk tarbiah baru dari seorang yang mendakwa bekas pejuang ABIM, WAMY, IIIT yang pernah dinobatkan sebagai Presiden PAS, Anwar Ibrahim ?

Anwar Ibrahim patut bertanggungjawab ke atas semua ini, kerana dia merupakan ketua tunggak parti.

Pegangan liberalisme inilah yang melahirkan kes eliz..

AIDC

adam d'Ant berkata...

Thanks AIDC.

Saya pun rasa kes ini bukan setakat photo itu yg jadi masaalahnya sbb as she said, it was taken by her ex-bf w/o her knowledge(??) tapi setuju dengan penghuraian yang AIDC nyatakan diatas.

Anwar dalam 'kepanasan!'

API kecil kawan BESAR LAWAN berkata...

inilah bahana umat islam tidak bersatu kerana politik,
melayu/Islam sedang diancam
ingin merampas hak kita
penggunaan perkataan ALLAH, BAITULLAH, KAABAH yang sudah sinonim dengan Islam.
Inilah baru sedikit kesan dari permintaan penggunaan nama ALLAH,
'kita mempunyi tuhan yang sama
cuma caranya yang berbeza' dan akan terjadilah seperti jiran kita, keadaan yang tidak boleh diperbaiki, jadi saya seru ahli BPN lebihkan isu ini jangan layan kangkang eli.
kita cegah sebelum parah
ALLAH BAHA BESAR
tiada Tuhan disembah melainkan ALLAH

gitugini berkata...

Salam AIDC, this my first entry on your blogsphere.
I have one posting about this Eli matter on my site
http://serbaserbi-gitugini.blogspot.com title FOOLS ON THE HILL or Jebatmustdie- the crybabies of pakatan rakyat comment by TATZ dd18/2/09.

Dear AIDC, my sympathy goes with this cry baby of PKR but she is just another
FOOL ON THE HILL
1. I don't quite remember who said these to me once," Don't built your house on a hill but if you must and wanted to so much, never disturb the spirit of the hill, never offend them. To live on a hill you must always be aware ans sensitive towards your surrounding (Peka dan Perihatin). To live on a high ground you must have a moral high ground les something bad might befall you."
2. Being human as we all are, we easily succumbed to worldly greed and temptations and always cries for sympathies when tragedies befell us. We always blame others including GOD ( as in act of God) but seldom blame our selves.
3.Look at what happened to a number of Bukits recently, the famous one was Bukit AntaraBangsa followed by Bukit Gantang, Bukit Selambau and the latest one is Bukit Telanjang ( ooops sorry!! Bukit Lanjan) and what about events that happened on Bukit Candan; Who got the most blame for all these? BN, the King and God of course.
4. Lets take the most recent one; Bukit Lanjan. When the news broke about the Queen of the hill was caught naked on camera, fast and furious came the blame and all fingers pointed towards BN. Awkward isn't it but the truth is if one finger pointed toward others, four will be pointing back at self.
5. Sympathies and sympathisers outpouring for her, she is not guilty of any crime of course but everyone overlooked about morality, we are living in Malaysia not USA or UK, with our own morality code not theirs.
6.She chose to live on the hill therefore she became a public figure, every little things she do and did are PUBLIC'S; even behind closed doors are measured.
7. With her own admissioned " I WISH TO STATE THAT I AM NOT ASHAME OF MY SEXUALITY AS A WOMAN AND A SINGLE PERSON. I HAVE BROKE NO LAW. I STAND BY THE FUNDAMENTAL PRINCIPLE IN DEMOCRACY THAT EVERYONE HAS A RIGHT TO PRIVACY." I guess she never realised that she is living in Malaysia and Asia for that matter where sex outside marriages is a BIG NO NO.
8. To her supporters especially all the Makciks in tudung and Pakciks with or without ketayap, thik again, are you going to say to your children that its okay to have sex outside marriages but don't do it in public( who want to do it public anyway).
9. To the drama Queen," Cry baby Cry, I'll cry a river for you but sorry morality still counts."
P.S. AIDC, my theory is- all this big brauhaha are just another DRAMA directed by the great director AI the self proclaimed PM in waiting and his cohorts.He knew and maybe he had with him all the photos all along, he just kept wrapped to be used at an oppotune time. With the battles of Bukits loomings he found its very covenient to release and put all the blame on BN, to reverse all rakyat anger due to KEDERHAKAAN in Perak and shift it to BN. what say you?
Thanks.

AIDC berkata...

1. Thank you gitugini for your comment.
2. I really like with this quotes 'Don't built your house on a hill but if you must and wanted to so much, never disturb the spirit of the hill, never offend them. To live on a hill you must always be aware an sensitive towards your surrounding (Peka dan Perihatin). To live on a high ground you must have a moral high ground les something bad might befall you.'

gitugini berkata...

Thanks AIDC
Betul tu semua orang nak duduk tempat tinggi tapi tak nak bertanggung jawab. Baik dalam berpolitik maupun dalam hidupan harian. Bila petaka melanda semuanya salah orang lain. Cermin lah diri dan renung-renungkanlah