MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

31 Okt 2008

Liwat: Rayuan Dr Munawar ditolak

Sukma Darmawan (adik angkat), Dr Munawar (penulis ucapan) dan Anwar.


Liwat: Rayuan Dr Munawar ditolak


Oct 30, 08 11:23am
Mahkamah Persekutuan menolak rayuan Dr Munawar Ahmad Anees berhubung kesnya diliwat Datuk Seri Anwar Ibrahim, 10 tahun lalu.

Panel tiga hakim diketuai oleh Ketua Hakim Negara, Tan Sri Zaki Tun Azmi menolak permohonan peguam pengarang itu Manjeet Singh Dhillon agar mahkamah menggunakan bidang kuasa semakan mengembalikan rayuan Munawar ke Mahkamah Tinggi.

Beliau yang bersidang bersama hakim-hakim Datuk Nik Hashim Nik Ab. Rahman dan Datuk Zulkefli Ahmad Makinudin menjelaskan, alasan penghakiman tersebut akan diberikan kemudian.

Manjeet memohon mahkamah tertinggi itu mengetepikan keputusan Mahkamah Rayuan berhubung penolakan rayuan Dr Munawar di Mahkamah Tinggi.

Peguam itu berhujah bahawa hakim Mahkamah Tinggi, Ahmad Maarop telah menolak rayuan Dr Munawar tanpa mendengar merit kes tersebut dan Mahkamah Rayuan pula menolak rayuannya tanpa memberikan sebarang alasan.

Dr Munawar, bekas penulis ucapan Anwar, dipenjarakan selama enam bulan pada 1998 selepas mengaku bersalah membiarkan mantan timbalan perdana menteri itu meliwatnya.

(Selepas dibebaskan dan kemudian tinggal di Amerika Syarikat, pengarang itu bagaimanapun menyatakan beliau didera dan dipaksa membuat pengakuan tersebut.)

sumber - Malaysiakini.com

Tiada ulasan: