MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

17 Ogo 2008

Anwar Ibrahim Jual Maruah Bangsa-Ibrahim Ali


Anwar Ibrahim Jual Maruah Bangsa-Ibrahim Ali


Anwar Ibrahim telah menggadai maruah bangsa sendiri apabila menyokong cadangan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim supaya Universiti Teknologi Mara (UiTM) dibuka kepada bukan bumiputera.

Ahli Parlimen Pasir Mas, Datuk Ibrahim Ali menyifatkan tindakan itu hanya kenyataan popular Anwar untuk meraih sokongan pengundi bukan bumiputera menjelang pilihan raya kecil Permatang Pauh pada 26 Ogos ini.

Katanya, beliau juga sanggup menggadaikan nyawanya jika benar Anwar mahu menghapuskan hak keistimewaan Melayu sedikit demi sedikit.

"UiTM adalah darah daging saya, darah bangsa saya dan saya rela bergadai nyawa untuk mempertahankannya. Jangan sesiapa cuba mengganggu-gugat keistimewaan ini.

"Walaupun saya tidak popular, saya rela tidak menjadi Perdana Menteri, tidak guna menjadi Perdana Menteri kalau menjual maruah bangsa sendiri," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika mengulas mengenai kenyataan Anwar yang menyokong cadangan supaya UiTM membuka kuota 10 peratus kepada pelajar bukan bumiputera

Anwar dalam sidang akhbar bersama pemimpin DAP termasuk Setiausaha Agungnya, Lim Guan Eng dan Ahli Parlimen Bukit Mertajam, Chong Eng, hari ini berkata, angka itu kecil sahaja dan syor yang dibangkitkan oleh Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim itu tepat dan kena pada masanya. Ini contoh terbaik pemimpin Melayu PKR yang lupa asal usul bangsa dia sendiri.

Pengundi Melayu nak sokong lagi kah? Sokong bawa rebah bolehlah. Anwar dah gila agaknya hingga hilang pertimbangan nak jual hak orang Melayu sendiri. Ini bukan Amerikalah brother.

baca artikel asal di pilihanrayakini.com

Tiada ulasan: