MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

13 Ogo 2008

Anwar sanggup manipulasi Islam untuk berkuasa!


Anwar sanggup manipulasi Islam untuk berkuasa!


Anwar Ibrahim.. semakin hari semakin menyampah. Bukan Pak Lah sahaja yang ‘flip-flop’, Anwar pun juga dah ‘flip-flop’. Apabila bersama orang India dan Cina, Anwar lantang bersuara, dialah pejuang kesama-rataan bangsa dan agama. Apabila bersama orang Melayu, dialah pejuang agama dan Melayu.

Secara jujurnya, ambo banyak membaca berita Anwar dari Anwaribrahimdotcom.blogspot.com..

Blogger ini banyak memberi fakta-fakta kontra mengenai Anwar dengan fakta dan sumber yang boleh diterima secara logik dan ilmiah. Ketepikan sikap prejudisnya kepada Anwar, tetapi bacalah dengan mata hati anda sendiri.

Salah satu artikel yang membuatkan ambo sesak nafas ialah artikel Anwar menyokong Salman Rushdie, yang menghina Al-Quran.

Terlintas difikiran ambo ini.. Anwar ini gila populariti sangatkah? Sanggup meludah Islam asalkan popular di kaca mata Barat.

Anda boleh baca artikel AIDC -disini- ataupun anda boleh baca terus…

Kenapa Anwar Ibrahim Sokong Salman Rushdie?1. Menurut buku yg ditulis oleh Allahyarham Ikhwan Nasir, beliau kata Anwar pernah menentang keputusan Ayatollah Khomenei yang menjatuhkan hukuman bunuh terhadap penulis buku Satanic Versus iaitu Salman Rusdie

Sikap Anwar tidaklah patut kerana dia seorang Islam. Kata Anwar di dalam majalah ASIAWEEK dalam temubual dengan wartawan Roger Mitton dan tersiar pada 11 November 1993, Anwar berkata:

“Saya telah membaca The Satanic Verses. Bagi saya, beliau adalah seorang karyawan yang amat mendalam pengetahuannya. Saya tidak bersetuju dengan Khomenei mengenai The Satanic Verses. Tetapi ia perlu diberikan penelitian berikut. Pertama, penulisan buku ini merupakan hasil sastera. Kedua, bagi saya apa2 hukuman ke atas seorang pesalah perlulah diputuskan oleh sebuah mahkamah undang2..keputusan seumpama ini amat sukar kerana sekiranya TIDAK ADA KEBEBASAN BERFIKIR, orang ramai akan merasa terugut bilamana mereka menyentuh hal-hal yang dianggap sensitif”

Apa bezanya kes Salman Rusdie dengan ahli parlimen Denmark yang menerbitkan video FITNA, tapi kenapa anwar sokong Salman Rusdie tu?

2. Dr Haron Din pernah berkata di dalam majalah MASSA terbitan utusan Melayu (M) Bhd yang mengatakan DNA dan Forensik boleh digunakan untuk kes-kes JENAYAH SYARIAH. Ini amat membantu bagi merungkai masalah pertembungan antara mufti Perlis dan mufti Perak yang berkeras meminta 4 saksi tuduhan Saiful Bahari terhadap tuduhan liwat oleh Anwar.

Haron Din kata BOLEH digunakan kaedah forensik. Jadi, mengapa pula pak-pak mufti bertelagah dalam hal ini. Saya tidak ingat bulan bila diterbitkan, tapi cuba cari MASSA terbitan 1997 atau 1998, tapi yg pasti sebelum kes anwar terbongkar pd 98. gambar Haron Din tertera dimuka depan majalah.

3.Berkaitan akuan berkanun Dato Murad (Bekas Penolong Bank Negara) pada 1998 yg mengatakan Anwar ada meyumbang sebanyak USD100juta kpd bekas agen CIA yang waktu itu bertugas sebagai presiden Yayasan Kepimpinan (saya tak ingat nama penuh).

Sumbangan Anwar kpd yayasan tersebut menunjukkan dia ada hubungkait dgn CIA, tapi Anwar nafikan ia myumbang wang kpd yayasan tsebut. Wlaubgmnapun, beberapa hari kemudian presiden yayasan MENGAKU menerima wang sumbangan Anwar, cuma dia TIDAK BERSETUJU dengan jumlah yg dinyatakan dlm akuan bkanun Dato Murad. Katanya, “jumlah yang saya terima adalah kurang dari yang disebut”.

Maknanya, presiden mgesahkan dia ADA TERIMA WANG. tak kisahlah jumlah tepat atau tidak, tapi yg penting MEMANG SAH anwar bg duit. Perkara ini dinyatakan dalam ruangan kecil dalam akhbar (tak ingat utusan atau berita harian). tapi jelas dalam tempoh 3 minggu selepas akuan berkanun Dato Murad keluar dalam berita.

Apakah intipati The Satanic Verses?

Salah seorang blogger telah memberi komen kepada artikel AIDC ini, dan menyatakan inti-pati kandungan The Satanic Verses, antaranya..

(1). Wahyu yang diturunkan kepada Rasulullah adalah dihantar oleh Syaitan dan seterusnya, Rasulullah tertipu dengan wahyu tersebut. Kemudian, Rasulullah menyampaikan wahyu tersebut sebagai ayat atau surah dalam Al-Quran2. Pusat Pelacuran di Kota Mekah diuruskan oleh kesemua isteri Rasulullah3. Salahuddin Al-Ayubi, Panglima Perang Islam dalam Perang Salib dikatakan sebagai syaitan.

(2). Pusat Pelacuran di Kota Mekah diuruskan oleh kesemua isteri Rasulullah

(3). Salahuddin Al-Ayubi, Panglima Perang Islam dalam Perang Salib dikatakan sebagai syaitan.

Apakah Anwar sedar apa yang diperkatakan kepada Newsweek? Telahan ambo cuma satu.. Anwar sanggup menyokong Salman dan melekehkan Islam kerana mahu popular kepada media Barat.

(Ya Allah.. sekiranya benar Anwar berkata demikian, Engkau laknatilah orang ini yang menghina Kalam-Mu dan janganlah Engkau angkatkannya sebagai pemimpin kami. Amin..)

Anwar dan Gila Kuasanya

Mufti Kerajaan Negeri Perlis, Dr Mohd Asri Zainul Abidin, menjelaskan di dalam artikelnya tentang larangan Islam terhadap kegilaan kita kepada kuasa.

Kegilaan kuasa adalah lambang kedangkalan tentang hakikat kehidupan dunia dan akhirat. Mungkin jika perkara ini disebut kepada orang politik mereka kata “itu cakap yang tidak canggih dalam politik”.

Politik yang sepatutnya merupakan usaha menggabungkan tenaga untuk memikir kebaikan umat dan merancang masa depan yang lebih diredai untuk masyarakat dan negara telah bertukar menjadi medan ‘londeh-melondeh’ antara satu sama lain. Caci-maki, kata-nista, tuduh-menuduh telah menghiasi corak politik warisan penjajah ini. Penyakit ini dihidapi termasuklah yang menggunakan nama Islam dalam berpolitik. Akhirnya, kerana kuasa, banyak prinsip dan nas yang sudah dilupakan.

Namun mereka lupa, sistem politik perebutan kuasa warisan demokrasi penjajah yang meninggalkan keharmonian sistem Syura dalam Islam itulah yang telah membawa politik kita ke kancah permainan wang, permusuhan, pragmatisme yang melupai prinsip dan segala keburukan yang lain.

Sabda Nabi SAW: Kamu semua begitu bercita-cita terhadap jawatan kepimpinan, ia akan menjadi penyesalan pada hari kiamat. Ia sesuatu yang nikmat pada permulaannya tapi keburukan pada akhirnya” (Riwayat al-Bukhari).

Dalam Islam, tanggungjawab kita membaiki keadaan politik, bukan menggilai kuasa politik jatuh ke tangan sendiri. Apabila kuasa itu menjadi kegilaan, maka kawan akan tikam kawan, sahabat akan bunuh sahabat, yang berpakat akan berpecah, yang berbeza prinsip dan dasar akan berpakat, yang tidur sebantal akan mimpi berbeza, bahkan mungkin membunuh kongsi dalam mimpinya. Itulah politik yang meminggirkan wahyu.

Antara lainnya, Dr Mohd Asri memberi panduan dan penerangan kepada kita untuk membuat pendirian dizaman yang penuh kekeliruan dan pancaroba ini.

Beliau juga mengingatkan kita agar berhati-hati dengan peranan media Barat yang ‘menaja’ berita-berita tentang Islam.

Pensyarah ambo di UiTM dulu pernah berkata..

“Ada seorang kawan yang tidak pernah menipu kamu walau dalam apa keadaan sekalipun, samada kamu senang atau susah, samada kamu celik atau buta.. Ianya adalah hati kamu sendiri” Dengan kata lain, hati kita boleh membantu kita membuat keputusan yang tepat dan wajar.

Anda boleh membaca artikel penuh Dr Mohd Asri, dengan artikel “Ya Allah, Kami Rindukan Politik Di Bawah Naungan Wahyu-Mu” - disini -

baca artikel asal di cekka.wordpress.com

1 ulasan:

Unknown berkata...

dulu masa gap belajar agama, gap masih ingat lagi akan satu pesanan penting arwah dato ishak baharom mengenai masalah utama umat setelah kewafatan rasulullah saw. arwah dato ishak baharom menyampaikan satu kuliah selama hampir 4 jam mengupas isu gerakan ar-riddah atau dalam bahasa melayunya gerakan murtad.
tatkala kewafatan rasulullah saw, saidina abu bakar as siddiq telah diuji oleh ALLAH SWT dengan pemurtadan secara besar-besaran oleh puak2 munafikin yang berjaya memainkan isu 'nabi sudah tiada maka bolehlah kita kembali ke agama asal'. justifikasi ini dimainkan dengan begitu agresif sehingga ia sedikit sebanyak telah mengugat akidah hampir separuh umat2 islam mekah dan madinah ketika itu. apatah lagi umat islam yang agak jauh kedudukan georafinya dari pusat pentadbiran islam.
seperti yang kita ketahui saidina abu bakar berjaya mengatasi masalah gerakan ar-riddah ini hingga kebanyakan daripada umat yang hampir tergelincir imannya berjaya dipulihkan.
murtad sentiasa ada dalam sejarah umat islam. pernah didalam sejarah seorang pemerintah kesultanan islam di india telah memperkenalkan AGAMA BARU iaitu DIN ILLAHI iaitu gabungan islam,hindu,kristus dll dan dijadikan satu modul agama baru.
sabtu lepas dog council..err sori bar council telah mengatur satu forum 'PELUK ISLAM' yang membincangkan permaslahan keluarga bekas2 penganut islam bilamana isu penganut islam tersebut meninggal dunia atau bercerai.
tok karut yang berani buat forum ini adalah hajah ambiga iaitu seorang ustazah bertauliah dari penganut protestan islam PKR.
bapak angkat kepada ustazah ambiga ini adalah anwar ibrahim, yang telah memberi lampu hijau untuk seorang anak hindu bermuzakarah tentang islam. BENAR anak indu mengulas tentang islam dan bila anak indu boleh berbicara tentang islam kepetahannya seperti hasbullah awang bercerita tentang bola sepak !
hari jumaat lepas FATHER anwar telah memberi blessing kepada anak indu ini untuk meneruskan forum tersebut. hari ini zulkifli nordin telah dipertikaikan keislamannya oleh adik kandung kassim ahmad iaitu syed husin ali aka husin sosialis !
zul4kulim telah dihenyak 3 penjuru oleh abuya2 islam protestan dan sumbangan demonstrasi zul4kulim akan dibawa ke mesyuarat GEREJA ISLAM PKR yang akan menyoal siasat kenapa zul4kulim begitu bernafsu untuk memperjuangkan islam.
mengikut father syed husin, zul4kulim akan disoal siasat oleh penyiasat terkenal GEREJA ISLAM PKR iaitu mursyidul am PKR r sivarasa dan hj dr xavier.
begitulah sesatnya akidah zul4kulim hingga terpaksa menanggung dosa hanya kerana mempertahankan pegangan nya.
mungkin zul4kulim diminta oleh majlis gereja islam PKR untuk memohon ampun pada father anwar pada hari ahad nanti di gereja melayu seksyen 16 PJ atau minum sahaja seteguk holy water bagi menyucikan dosa. hallelujah........maka tumbanglah akhirnya satu-satunya hero ISLAM yang tinggal dalam PKR.
hhmmm....lina joy pasti tersenyum tatkala father anwar akhirnya menyebelahi beliau ! kepada pas........teruskanlah kerjasama anda dengan gereja islam PKR kerana permainan politik lebih penting daripada akidah. ya pas benar katamu, undi lebih penting !


Gerakan ANTI-PKR