MODERATOR AIDC

AIDC NORA ZEK LADY
FAIZAL OM 300 QASEH
UDIN KMBG GLORY CKIAH
DRASEREMANG PISAU ABU

PANAS! DI AIDC GROUP

Anwar, International Crisis Group & Annapolis Summit : Klik di sini


NOTIS

Sesiapa yang mempunyai salinan pita rakaman mesyuarat MT berkenaan pemecatan Anwar pada tahun 1998, diharap dapat menghubungi saya via ym aidceditor atau email aidceditor@yahoo.com

7 Jun 2008

Anwar letak jawatan Pengerusi Foundation For The Future !


Tarikh : 3 Jun 2008

Perjalanan Pulang Dari Amman

Saya kini dalam perjalanan pulang dari Amman. Terasa lega satelah melepaskan jawatan Pengerusi Yayasan Masa Depan. Saya telah memberi notis perletakan jawatan sejak satu tahun lalu atas alasan penglibatan dalam kegiatan politik tanahair.

Namun saya gembira kerana berjaya meluluskan sumbangan besar terhadap kegiatan di Palestin, Selatan Lubnan, yemen, Tunisia dan Maghribi.

Anwar Ibrahim

**********************************

Setelah diasak dan dibongkar bertubi tubi dengan pembabitannya di dalam Yayasan Masa Depan, yang didakwa mendapat dana dari USA dan menjadi landasan 'memoderatekan' Islam, akhirnya DSAI merasa sangat lega dengan perletakan jawatan itu...


Mungkin lega kerana tidak lagi dapat dikaitkan dengan yayasan yang boleh menjadi 'alasan' orang mengaitkan beliau denga Amerika dan juga Yahudi. Apatah lagi di saat saat akan kembali menjadi " PM" ke enam selepas Datuk Seri Abdullah Hj Ahmad Badawi.

Jika saya sendiri jika berada di tempat beliau tentu merasa perasaan yang sama... takut takut orang akan celik mata meneliti rekod Yayasan tersebut yang telah dibongkar dengan jelas oleh Masterdedah ( sini ) dan Anwaribrahimdotcom(klik sini ) yang disusun secara sistematik dan kemas segala fakta berkaitan Yayasan masa depan tersebut...dan kaitannya dengan USA @ YAHUDI..

Anda tidak perlu risau membaca artikel ini kerana semuanya adalah fakta dan analisa lengkap bagi memudahkan anda 'menambah' keyakinan anda kepada wira yang anda sanjungi selama ini.

Bak kata saidina Ali karramallahuwajhah : Tengoklah apa yang dikata bukan sesiapa yang berkata...

Anda boleh memberi pendapat di bawah ini jika ingin berkongsi cerita atau menafikan atau menyatakan kekesalan memberi sokongan kepada Wira Amerika ini...


Muka Seperti Saya, Gaya Seperti Saya Tapi Yang duduk di Meja tu bukan saya walaupun gambar itu Malaysiakini, suara keadilan dan harakahdaily yang siarkan


SAYA TIADA HUBUNGAN DENGAN WOLFOWITZ!!

Anwar menafikan hubungan rapatnya dengan Wolfowitz, sedangkan Wolfowitz menyebut Anwar sebagai kawan baiknya seperti yang tersiar dalam satu klip video YouTube. Video tersebut dirakam semasa Anwar dan Wolfowitz berucap di Bank Dunia.

Pertemuan Anwar dan Wolfowitz bukan pertama kali, malahan telah bermula sejak tahun 80an lagi. Mereka telah mengadakan lebih daripada lima pertemuan yang memakan masa di antara satu hingga empat jam.

Ketika Anwar dirawat di Munich, Jerman, Wolfowitz telah terbang ke Munich untuk menziarahnya. Perbincangan empat mata itu mengambil masa hampir satu jam.

Ia disusuli dengan lawatan Anwar ke Pentagon untuk satu pertemuan dengan kawan rapatnya itu pada 28 Februari 2005. Ketika itu Wolfowitz memegang portfolio sebagai Timbalan Setiausaha Pertahanan Amerika Syarikat. Perbincangan di antara amereka memakan masa dua jam.

Anwar menafikan yang dia melantik Shah Riza dari Bank Dunia ke Foundation for The Future (FFF), sedangkan terdapat bukti surat yang ditulis oleh Anwar kepada Bank Dunia meminta Shah Riza dipindah ke FFF.

Surat yang ditandatangani Anwar itu dijadikan bahan bukti dalam siasatan Jawatankuasa Disiplin kes penyelewengan Wolfowitz di Bank Dunia.

Anwar menafikan yang dia anti-Sadam Hussein sedangkan dia pernah menulis surat kepada Wolfowitz ketika berada di penjara mengecam tindakan militan Muslim yang menyerang Pusat Perdagangan Dunia, WTC di New York pada 9 September 2001 dan seterusnya mengkritik Saddam Hussein sebagai Presiden Iraq yang diktator.

Anwar menafikan semasa pertemuan dengan Wolfowitz mereka tidak membincangkan agenda peribadi selain semata-mata mendesak Amerika supaya jangan menyerang Iraq sedangkan hasil pertemuan itu memberi imbuhan kepada Anwar seperti berikut:

Anwar jadi pelobi Wolfowitz.

Pada Mac 2005, Anwar berkempen di seluruh dunia menggesa Wolfowitz menjadi Presiden Bank Dunia. Dalam wawancara berita Bloomberg bertarikh Mac 24, 2005 Anwar Ibrahim yang disebut sebagai di antara satu-satunya kawan baik Wolfowitz telah melahirkan kepercayaan bahawa Wolfowitz amat komited dengan agenda kebebasan dan memahami sepenuhnya isu-isu kemiskinan, alam sekitar dan kesihatan.

Agenda-agenda tersebut secara kebetulan juga adalah agenda Bank Dunia. Bank Dunia dikuasai penuh oleh Washington. Ia seringkali digunakan oleh sektor korporat Amerika sebagai alat untuk menjahanamkan sektor swasta dan ekonomi negara-negara dunia ketiga. Tindakan-tindakan tersebut ialah bagi membuka jalan untuk sektor korporat Amerika membeli saham kepunyaan syarikat-syarikat dunia ketiga selain memaksa syarikat yang tenat meminjam dari IMF dan Bank Dunia.

Anwar dilantik fellow kehormat di Johns Hopkins University.

Menurut penulis Michael Bilington, "pada 2004 semasa dibebaskan dari penjara, Anwar 'disambut' oleh dua sekutu rapatnya, iaitu Al Gore dan Paul Wolfowitz. Wolfowitz ketika itu terbabit dengan tindakan mendalangi pertukaran rejim di Iraq melalui kekuasaan tentera.

Wolfowitz dikatakan mengatur supaya Anwar diberi perlantikan di School of Advanced International Studies (SAIS), John Hopkins University, Washington.Anwar dilantik Perunding Bank Dunia (governance & accountability). Semasa Wolfowitz menjadi Presiden Bank Dunia, dia telah memberi kontrak bernilai AS$21,000 kepada Anwar bermula 25 Januari hingga 1 Mei 2006. Ketika itu Wolfowitz menjadi Presiden Bank Dunia.

Anwar dilantik Chairman Foundation For The Future (FFF) pada 15 Julai 2006.

Anwar dilantik sebagai Duta Amerika Syarikat ke negara-negara Islam utk berceramah topik Islam & demokrasi. Dia dilantik sebagai Diplomat Jemputan, Council of Foreign Relations, New York. Dia bekerja dibawah yang diketuai oleh Elizebeth Cheney. Jabatan itu juga menaja FFF.

Perlantikan Anwar sebagai Duta AS ke negara-negara Islam berkuat kuasa sehingga sekarang.

Itulah sebabnya Anwar bebas ke luar negara....

The End...


Jika tidak cukup lagi , klik Anwaribrahimdotcom untuk cerita lebih terperinci tentang perkara ini...

Membaca sumber asal: klik blog penembak-tepat.com

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

"Perletakan jawatan" hanya satu facade bagi Anwar. Dia sudah pun tanam mentaliti NEPOTISM dan cronism dalam PKR dengan adanya isteri dan anak dalam politik pada waktu yg. sama. Dia, Wolfowitz dan Shah Rizza Ali, awek Wolfowitz tu juga gunapakai cronism dalam organisasi World Bank dan FFF.Mereka dikutuk habis-habisan oleh "board" dalam World Bank.(Takkan Parti Keadilan tak tau).

Cakap tak serupa bikin.

Resigning from FFF does not preclude nor stop him from being a CIA-linked crony to "liberate" the Middle East, North Africa..and M'sia from Islamic uprising.

If we accept him to lead M'sia, good luck to you and future generations.

Read the books "THE NEW JERUSALEM" and "THE HIGH PRIESTS OF WAR" by Michael Collins Piper, to fully grasp the "covertness" of pro-Israel network and their NGO/ "Foundation" false front.

If you have the stomach to absorb 900 pages of the writings of HENRY FORD,(written in 1920s) entitled THE INTERNATIONAL JEW, that would be good too.
May TRUTH prevail.